Εξαιρετική παράσταση η “Απολογία του Σωκράτους” από τον Κ.Κωνσταντόπουλο

Απολογία Σωκράτους Κωνσταντόπουλος

Απολογία Σωκράτους ΚωνσταντόπουλοςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              Μια εξαιρετική παράσταση είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Ρόδου την περασμένη Λαμπρή Τρίτη και Τετάρτη. Ο Δήμος Ρόδου – ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με το «Θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ σύνολο τέχνης» και το «ΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑ», μας έδωσαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο σε ένα από τα σημαντικότερα Αρχαία Ελληνικά κείμενα: την «Απολογία Σωκράτους» του Πλάτωνος  σε μετάφραση του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη.  Η ερμηνεία του μεγάλου αυτού ηθοποιού, η φωνή του, οι εξαιρετικοί φωτισμοί, το λιτό σκηνικό αλλά και η μουσική του Χρ. Λεοντή, καθήλωσαν τον κόσμο που τον καταχειροκροτούσε επί ώρα στην κατάμεστη αίθουσα, βαθιά εντυπωσιασμένος.

                 «Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος είναι ένας πολύ ξεχωριστός ηθοποιός, που δεν διστάζει ακόμη και σε δύσκολες εποχές, να σκηνοθετεί και να ερμηνεύει έργα που δεν είναι καθόλου εμπορικά. Όμως αυτή  την επιλογή του σέβεται, αγαπά και στηρίζει με την παρουσία του το κοινό της Ρόδου. Είμαστε χαρούμενοι να φιλοξενούμε τέτοιες μικρές παραγωγές με τόσο μεγάλη ποιότητα. Τον ευχαριστούμε θερμά και για το σεμινάριο αρχαίου δράματος, καθώς μέσα απ αυτό μεταδίδει τις γνώσεις του και τις αξίες της υποκριτικής τέχνης» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεσαιωνικής Πόλης  Τέρης Χατζηιωάννου.

            Η παράσταση Απολογία- Σωκράτους και ο συγκεκριμένος ρόλος λειτούργησε σαν συνέχεια του επίσης εξαιρετικού «Μεγάλου  Ιεροεξεταστή» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, που παρακολουθήσαμε στη Ρόδο πριν από 2 χρόνια, και πάλι με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Κωνσταντόπουλο. Δύο κείμενα και δύο ρόλοι σταθμοί για τον ίδιο αλλά και για το ελληνικό Θέατρο.

Σαν συνέχεια αυτής της διπλής θεατρικής δράσης μοναδικής στην ποιότητα της για τα δεδομένα του νησιού μας, διεξάγεται από χθες Πέμπτη (12/4/18), εντατικό σεμινάριο αρχαίου δράματος με θέμα: «Τραγωδία – Μήδεια του Ευριπίδη, θεωρία και πράξη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές δραματικών σχολών, σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικές ομάδες, φοιτητές, δασκάλους, θεατρικά εργαστήρια, καθηγητές, και σε οποιονδήποτε αγαπά το αρχαίο δράμα και την τραγωδία. Με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο ηθοποιό, σκηνοθέτη, δάσκαλο υποκριτικής και την Ματίνα Μοσχόβη ποιήτρια, ηθοποιό, σκηνοθέτη, δασκάλα υποκριτικής.

            Στις 12, 13, 14 & 15 Απρίλιου 2018- Ώρες: 17:00 με 22:00- Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων & Μεταφραστών Ρόδου -ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ. Υπεύθυνη σεμιναρίου, κρατήσεις θέσεων, πληροφορίες, Σουζάνα Καρδούλια, ΤΗΛ. 6942200420 & ΔΟΠΑΡ: 22410 39316