Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας διοργανώνει αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση στις 31 Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη

κομμουνιστική νεολαία Τουρκίας
κομμουνιστική νεολαία Τουρκίας
Από τη δράση των Νέων Κομμουνιστών στην Τουρκία ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Επίθεση ενάντια στους κομμουνιστές της χώρας, επειδή καταγγέλλουν ανοιχτά τη στρατιωτική επέμβαση στο Αφρίν εξαπέλυσε ο Τ. Ερντογάν.

Μιλώντας στη Σαμψούντα, ο Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν επιτέθηκε ενάντια σε μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας που βγήκαν δημόσια σε πανεπιστήμιο και ανέδειξαν ότι οι τουρκικές επεμβάσεις στη Συρία (και αλλού) όχι απλά δεν εξυπηρετούν, αλλά υπονομεύουν τα συμφέροντα του τουρκικού λαού. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν χαρακτήρισε τους νεαρούς κομμουνιστές «προδότες» και «τρομοκράτες», επειδή στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Μπογκάζιτσι) στην Κωνσταντινούπολη, χάλασαν τη φιέστα του κυβερνώντος ΑΚΡ που …κέρναγε λουκούμια για την κατάληψη του Αφρίν. Οι κομμουνιστές άπλωσαν πανό που έγραφε «Λουκούμια για εισβολή και σφαγή δεν γίνεται»!

Μάλιστα, προμηνύοντας κλιμάκωση της επίθεσης σε όσους αγωνίζονται, ο Ερντογάν είπε ότι «κάνουμε κάθε είδους προσπάθεια και αφού εντοπισθούν μέσα από τις περιγραφές (αυτοί οι τρομοκράτες), θα εμποδιστεί η συνέχιση των σπουδών τους». «Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ανατρέφει νεολαία τρομοκρατών!», σχολίασε χαρακτηριστικά, απειλώντας και καθηγητές, συμπληρώνοντας ότι «μόλις διαπιστώσουμε αυτούς που έχουν σχέσεις με αυτούς τους φοιτητές, θα πράξουμε και για κείνους τα δέοντα».

Στο ίδιο το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, μετά από εισβολή της αστυνομίας συνελήφθησαν επτά άτομα, σύμφωνα με το περιοδικό του ΚΚ στην Τουρκία «Sol».

Πριν μερικές μέρες, μέλη της ΚΝ Τουρκίας είχαν δεχτεί επίθεση από φασίστες επειδή εξορμούσαν στο πλαίσιο δίμηνης καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον πόλεμο της Τουρκίας στη Συρία.

Ωστόσο, οι νέοι κομμουνιστές δεν το βάζουν κάτω και στις 31 Μάρτη διοργανώνουν αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΚΝ Τουρκίας καταγγέλλει αυτούς που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, ότι χρησιμοποιούν τον αντικομμουνισμό για να χτυπήσουν συνολικά το λαϊκό κίνημα.