Δήλωση των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

κινητοποίηση εκπαιδευτικοί αναπληρωτές

αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών

Δήλωση των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Στη μαζικότατη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Μάρτη στο Υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε., Επιτροπές Αγώνα αναπληρωτών, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και μαθητές.
Για μια άλλη μια φορά οι χιλιάδες διαδηλωτές συνάντησαν σιδερόφραχτες πύλες, πάνοπλους αστυνομικούς και δυνάμεις καταστολής, άδειο το Υπουργείο από τους υπαλλήλους του. Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι υπουργείο Παιδείας ή οι φυλακές ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.
Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Οι εκπρόσωποι της Α.Σ.Ε. από την πρώτη στιγμή απαίτησαν από τον Υπουργό να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας όλων των φορέων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και όχι μόνο των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών. Δηλαδή με εκπροσώπους ΕΛΜΕ, Συλλόγων, Επιτροπών Αναπληρωτών, φοιτητικών Συλλόγων, εκπροσώπων γονέων. Ο Υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι εκπρόσωποι της Α.Σ.Ε. αποχώρησαν από τη συνάντηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας και κατήγγειλαν στους συγκεντρωμένους την απαράδεκτη αυτή στάση του Υπουργείου Παιδείας.
Δεν έχουμε αυταπάτες ούτε για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα όλων των συναδέλφων αναπληρωτών για άμεσους και μαζικούς διορισμούς, ούτε για το ρόλο των συνδικαλιστικών δυνάμεων που έμειναν και συνέχισαν την «κουβεντούλα» με τον υπουργό έξω και μακριά από τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς.
Ειδικά της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΚ) που παρόλο τον εκ νέου εμπαιγμό του Υπουργού για υποτιθέμενους διορισμούς τον Οκτώβρη έμειναν να συζητάνε για τον καθορισμό κριτήριων.
Γίνεται ακόμα μια φορά φανερό με «ποιους πρέπει να είμαστε και ποιους πρέπει να αφήσουμε». Είμαστε με τα σωματεία, τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, τους αναπληρωτές χωρίς καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες που συζητάνε πίσω από κλειστές πόρτες κριτήρια απολύσεων.
Δηλώνουμε ότι το μήνυμα της κινητοποίησης είναι η συνέχιση του αγώνα. Ο αγώνας αυτός βρίσκεται στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εκπαιδευτικών, όλου του λαού που απαιτεί μόνιμη και σταθερή εργασία.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά.
 Στις 19/3 στις 11:30 συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων της Αττικής στο
Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της εξίσωση των δικαιωμάτων, τις άδειες μητρότητας κ.τ.λ.
 Στις 20/3 συμμετέχουμε μαζικά με αποφάσεις των σωματείων μας στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στα συλλαλητήρια για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
 Στις 29/3 προχωράμε σε πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κεντρικά σημεία όλων των πόλεων με
εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και συναυλίες διαμαρτυρίας.
 Στις 30/3 προχωράμε σε νέα Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
 Προχωράμε το επόμενο διάστημα όλοι οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις σε ανοιχτά Δ.Σ., ώστε να αποφασίσουμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
στη ΔΟΕ: Μαρίνης Σπύρος, Δριμάλα Θεοδώρα
στην ΟΛΜΕ: Ακτύπης Δημήτρης, Δάρδαλης Νίκος
16 Μάρτη 2018