Δ.Κουτσούμπας – Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που ματώνει το λαό για τα συμφέροντα της αστικής τάξης (VIDEO)

Κουτσούμπας Δ ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τις ευθύνες της κυβέρνησης με αφορμή τις εξελίξεις στην περιοχή διότι επιχειρεί να εφησυχάσει το λαό, την ίδια στιγμή που τον εμπλέκει στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου, που είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, ανέδειξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ 1.

Χαρακτήρισε «σοβαρό ζήτημα» τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών, προσθέτοντας ότι «είναι στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας», σημειώνοντας ότι η Τουρκία μετά την Κύπρο και το Αιγαίο θέλει να ανοίξει ζητήματα και στη Θράκη. Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ευθύνες διότι έδειξε έναν εφησυχασμό, καθησύχασε το λαό. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη συνολική της πολιτική, της δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης, η οποία στην πραγματικότητα είναι αναβάθμιση αποσταθεροποιητική, αναβάθμιση της ανασφάλειας, είναι αναβάθμιση μόνο κάποιων οικονομικών συμφερόντων της αστικής τάξης και κάποιων συμμάχων της όπως οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενώ για τον ελληνικό λαό σημαίνει ότι εμπλέκεται στους ανταγωνισμούς που οδηγούν σε επεμβάσεις, σε νέους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη διότι εμφανίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σαν προστάτες της χώρας ενώ δεν είναι και σημείωσε ότι βήμα το βήμα η κατάσταση οδηγείται σε κλιμάκωση, σε πολεμική εμπλοκή και οπωσδήποτε σε θερμό επεισόδιο.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που οδηγεί το λαό να ματώσει, όπως τον ματώνει με τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Για την οικονομία υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και ήδη η κυβέρνηση με το κουαρτέτο ετοιμάζουν το ελληνικό πρόγραμμα με επιτήρηση τουλάχιστον μέχρι το 2060 και σημείωσε ότι οι πάνω από χίλιοι εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι παραμένουν και δεν θα αναπληρωθεί το λαϊκό εισόδημα που μειώθηκε κατά 60%.

Για τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ανέφερε πως αυτά τα φαινόμενα δεν είναι κάτι καινούριο όταν έχει παραδοθεί το ποδόσφαιρο σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τα κέρδη και όχι για να υπηρετήσουν το άθλημα. Πρόσθεσε πως όταν η κυβέρνηση διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους μεγαλοπαράγοντες, θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και πως ενώ παίρνονται μέτρα το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται διότι δεν αντιμετωπίζεται η αιτία που είναι η επιχειρηματική δράση. Σημείωσε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να μεταφέρει τις Ποδοσφαιρικές ΑΕ από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Οικονομίας και να ελέγχονται.

Για την υπόθεση «Novartis» ανέφερε ότι είναι ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο, προσθέτοντας ότι χρειάζεται από την Προανακριτική να γίνει διερεύνηση σε βάθος κάτι που δεν γίνεται με ευθύνη και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

πηγή:902.gr