Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για τον «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ερντογάν

ΕρντογάνΟ πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για τον «Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», κατά τη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας σε εκδήλωση για την Υγεία, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο ότι οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις έχουν φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούν να λυθούν με άλλον τρόπο.

«Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν;», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Παράλληλα κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Εξάλλου, στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου βρέθηκε χθες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγόρησε ότι έχει δώσει 400 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ αδιαφορεί για τα προβλήματα της Τουρκίας. Σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο, ο T. Ερντογάν είπε ότι η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση με 400 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης και χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. «Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η αναφορά Ερντογάν έγινε λίγο μετά την ενέργεια της Κομισιόν να ανάψει το «πράσινο φως» για ένα δεύτερο πακέτο 3 δισ. ευρώ προκειμένου να βοηθήσει την Τουρκία να υποδεχθεί στο έδαφός της Σύρους πρόσφυγες, όπως είχε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Άγκυρα.