Κινητοποίηση εκπαιδευτικών Θήρας

Σήμερα Παρασκευή 2/3 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Φηρών στις 11.00 κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης με βασικό αίτημα τον άμεσο μαζικό διορισμό όλων των αναπληρωτών (25.000 κενά) που τα τελευταία 16 χρόνια στηρίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας τα δημόσια σχολεία. Στη συγκέντρωση μοιράστηκαν ανακοινώσεις και έγινε ενημέρωση στους περαστικούς για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στα σχολεία. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο των Φηρών με κατάληξη στο Δημαρχείο όπου επιδόθηκε ψήφισμα στο Δήμαρχο και ακολούθησε συζήτηση με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών. συνημμένα φωτογραφίες και το ψήφισμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εμείς οι αναπληρωτές – συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που ως και 16 χρόνια διασχίζουμε απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, που κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούμε για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουμε, δεν το βάζουμε κάτω!

Χιλιάδες συνάδελφοι τα τελευταία 3-4 χρόνια οδηγήθηκαν στην απόλυση. Οι εξελίξεις που θα έρθουν θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αναπληρωτών, πρακτικά χιλιάδες συνάδελφοι θα πεταχτούν στο δρόμο.

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση, αδιοριστία, αναπλήρωση-ωρομισθία, συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, μείωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα, υποβάθμιση διδακτικών αντικειμένων, παραπέρα υποβάθμιση προσχολικής και ειδικής αγωγής, Λύκειο-φροντιστήριο, προσπάθεια επιβολής 30ωρου κ.ά…) οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό σχολείοπου δουλεύει με όσους και όποιους εκπαιδευτικούς έχει, τσακίζει τους μαθητές μας και μας καταδικάζει στη μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση!

Διεκδικούμε αταλάντευτα τα δικαιώματά μας, είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι το 2018, με τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν λόγω της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς, οι οικογένειές μας και οι μαθητές μας και να εργαστούμε σε καλύτερες συνθήκες ως πραγματικοί παιδαγωγοί και όχι ως γυρολόγοι!

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο – μόνιμο διορισμό όλων των συμβασιούχων συναδέλφων που έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων (τα τουλάχιστον 25.000 κενά).
  • Εδώ και τώρα εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στημισθολογική εξέλιξη.
  • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
  • Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.
  • Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) με τις άδειες των μόνιμων συναδέλφων.
  • Έκδοση πάσο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση στα ΜΜΜ.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ        

ΓΕΛ ΘΗΡΑΣ, ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ, ΜΕΣΑΡΙΑΣ, ΦΗΡΩΝ