Παρέμβαση συνδικαλιστών για τις απολύσεις στην Aldemar. Τραμπουκισμοί από τον διευθυντή

Παρέμβαση για απολύσεις στην ALDEMAR

Το Σωματείο των Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar» καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά του γενικού διευθυντή της επιχείρησης στη Ρόδο, σε παρέμβαση που έκανε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων.

Συγκεκριμένα η καταγγελία του σωματείου αναφέρει:

 Παρέμβαση συνδικαλιστών για τις απολύσεις, απάντηση του διευθυντή με τραμπουκισμούς

 Το Σωματείο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία  Amilia Mare και Paradise Village του ομιλου Aldemar,  καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά του Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης στη Ρόδο, σε παρέμβαση που έκανε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων στις οποίες προχωρά με συγκεκριμένο σχέδιο, χωρίς όπως όλα δείχνουν να συντρέχουν καν οι νόμιμες προϋποθέσεις

Συγκεκριμένα, πολυμελής αντιπροσωπεία εκλεγμένων συνδικαλιστών της περιοχής από Σωματεία διάφορων κλάδων, μετέβη στο χώρο της επιχείρησης για να διαμαρτυρηθεί για τις απολύσεις και να ζητήσει την ανάκλησή τους. Απολύσεις άλλωστε που έχουν ήδη καταδικαστεί από μια σειρά Εργατικά Σωματεία και άλλους φορείς της περιοχής.

Μάλιστα, αντίστοιχη παρέμβαση έγινε ταυτόχρονα και στα κεντρικά γραφεία της Aldemar στην Κηφισιά, από συνδικαλιστές του κλάδου του Τουρισμού, όπου κανονίστηκε συνάντηση με τον ίδιο τον εργοδότη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, στα ξενοδοχεία της επιχείρησης στη Ρόδο και ενώ η αντιπροσωπεία ακόμη έμπαινε στο χώρο του γραφείου του διευθυντή, εντελώς απρόκλητα, άρχισε να σπρώχνει και να προπηλακίζει το συνάδελφο Μιχάλη Τσουρούτη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, αλλά και το μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Νίκο Αλβανό.

Οι συνδικαλιστές,  ξεκαθάρισαν ότι τέτοιες πρακτικές στο εργατικό κίνημα, δεν περνάνε! Απαίτησαν να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και προειδοποίησαν ότι σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣH

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

 Ρόδος, 1 Μαρτίου 2018