Καταγγελία Μαθητικών Συμβουλίων για άρθρο της Αυγής (14-02-18) κατά των μαθητών ΕΠΑΛ

ΕΣΠΕΡΙΝΌ ΕΠΑΛ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΠΑΛΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» σε άρθρο της χαρακτηρίζει τα ΕΠΑΛ «καταβόθρα» του εκπαιδευτικού μας συστήματος  και επικρίνει τους μαθητές των ΕΠΑΛ ότι «δεν μπορούν» ή «δεν ενδιαφέρονται» για πανεπιστημιακή εκπαίδευση!

Ως μαθητές των ΕΠΑΛ, τους ενημερώνουμε ότι επιλέγουμε τα ΕΠΑΛ γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουμε επιπρόσθετα μια ειδικότητα, με την οποία μπορούμε να εργαστούμε παράλληλα με το σχολείο και τις σπουδές μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε οικονομικά τους γονείς μας! Οι οικογένειές μας «ασφυκτιούν» από τους φόρους, τα χαράτσια, τις κατασχέσεις λογαριασμών, τους πλειστηριασμούς, κ.α., που μας επιβλήθηκαν από τις πολιτικές και της σημερινής κυβέρνησης σε συμφωνία με τους λεγόμενους θεσμούς (Ε.Ε., ΔΝΤ, Ε.Κ.Τ., ESM).

Για εμάς «καταβόθρα» του εκπαιδευτικού συστήματος, είναι οι εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές, που μας στερούν τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή. Μας στερούν το δικαίωμα για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, που με αγώνες κατακτήθηκε!

Το άρθρο της «Αυγής» έχει ως στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς και οι οικογένειές μας. Να συγκαλύψει τις ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης, που αντιμετωπίζουν την Παιδεία ως Κόστος και όχι ως Δικαίωμα για όλους! Έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «συντεχνία» τους μαθητικούς αγώνες και κινητοποιήσεις γονέων και εργαζομένων για το σχολείο που έχουμε ανάγκη!

Δεν είναι τυχαίο που δεν αναφέρει τίποτα για την υποχρηματοδότηση των σχολείων μας, για τις ελλείψεις βιβλίων στις ειδικότητες, για τα ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα, για τις ανεπαρκείς υποδομές (κτίρια, αίθουσες, εργαστήρια, χώροι άθλησης) χωρίς σύγχρονα μηχανήματα – εργαλεία στα εργαστήρια, για την ανύπαρκτη ενισχυτική διδασκαλία, για τις ελλείψεις καθηγητών στις ειδικότητές μας!

«Σιγή ιχθύος» για όλα αυτά! Αυτό που τους ενόχλησε είναι μόνο η πρόσβαση των αποφοίτων ΕΠΑΛ στα ΑΕΙ! Αν όντως τους ενδιέφερε η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τότε γιατί δεν υλοποιούν τις προτάσεις που ως μαθητικό κίνημα τους έχουμε καταθέσει; Π.χ. για μόνιμους διορισμούς καθηγητών, για την χρηματοδότηση στα ΕΠΑΛ, για σύγχρονα εργαστήρια και υποδομές, για πρόσβασή μας στην Πρόσθετη και Ενισχυτική διδασκαλία, κ.α. Είναι τυχαίο ότι τις αγνοούν;

Οι προσπάθειες της εφημερίδας «Αυγή» να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στους μαθητές, να καλλιεργήσει ρατσιστικές αντιλήψεις περί κατωτερότητας μαθητών, δηλ. να εφαρμόσει «κοινωνικό αυτοματισμό» στην νεολαία, για να εφαρμοστούν πιο γρήγορα τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας …δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε τον αρθρογράφο της εφημερίδας «Αυγής»που μέσα από το δημοσίευμά του στις 14-02-2018 καλύπτει τη στάση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Με πρόσχημα τα υπαρκτά προβλήματα της Παιδείας, που οι ίδιες κυβερνητικές πολιτικές τους μέχρι και σήμερα τα δημιούργησαν, επιδιώκουν να καταργήσουν τις τάξεις ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ, ώστε όσοι μαθητές θέλουν να αποκτήσουν μια ειδικότητα για να εργαστούν, να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για την εγγραφή τους σε ιδιωτικά ΙΕΚ και σχολές!

Τέρμα πια η κοροϊδία. Με ψίχουλα δεν λειτουργούν σχολεία!

 Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή και τα όνειρά μας! Ως εδώ!

 Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!

 18-02-2018

Ο Πρόεδρος 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου Ο Πρόεδρος Εσπ.ΕΠΑΛ Ρόδου
 

 

Κορκίδας Μιχαήλ Μισσός Μιχαήλ