Οχι στις διώξεις και την καταστολή ενάντια σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!

35 συνδικαλιστές ΠΑΜΕ

35 συνδικαλιστές ΠΑΜΕΣε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών καταγγέλλεται η δίωξη που συνεχίζεται και επί σημερινής κυβέρνησης των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επιδιώκοντας την τρομοκράτηση των εργαζομένων.  Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Θήρας.

Όχι στις διώξεις και την καταστολή ενάντια σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού έφερε στη Βουλή και μαζί με τη ΝΔ ψήφισε την απεργοκτόνο διάταξη, συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις, εναντίον των συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Πρόκειται για τη δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ, προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό, που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ.

Παρότι οι 35 συνδικαλιστές έχουν ήδη περάσει από μια δίκη, επί κυβέρνησης ΝΔ, στην οποία καταρρίφθηκε το κατηγορητήριο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη στις 20 Φλεβάρη.

Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, αλλά και από μαρτυρίες αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Με την επαναφορά της δίκης θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αφού ξεκίνησε το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει με αυτή την δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ, να δώσει εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά ότι είναι αποφασισμένη να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΕΛΜΕ Θήρας στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική διεκδίκηση αφορά όλους τους εργαζόμενους. Είναι ξεκάθαρο τι φοβούνται! Φοβούνται την οργανωμένη πάλη, την μαζική αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα τους.

Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

 

Ε.Λ.Μ.Ε Επαρχίας ΘΗΡΑΣ

ΕΠΑΛ Θήρας

84700  ΦΗΡΑ

email: elmethiras@gmail.com

Τηλ:  22860-23920

ΘΕΜΑ:  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

προς τους 35 Συνδικαλιστές (στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους, μέλη ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων)

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θήρας συμπαρίσταται στα τριανταπέντε (35) στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους, μέλη ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων που διώκονται με νέα δίκη στις 20 Φλεβάρη (παρότι πρωτοδίκως αθωώθηκαν) για την κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας.

Διαμηνύουμε σε κάθε  κατεύθυνση πως η ποινικοποίηση των συλλογικών διεκδικήσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και συνακόλουθα ο περιορισμός των όποιων συνδικαλιστικών ελευθεριών μας βρίσκει αντίθετους και για τους λόγους αυτούς ζητάμε την παύση της ποινικής τους δίωξης, διαφορετικά  την επικύρωση και στο δεύτερο βαθμό της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                           Ο Γενικός  Γραμματέας

Ανθή Πατραμάνη                    Νίκος Μπακόπουλος