Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σοβαρό επεισόδιο πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης με εμβολισμό σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό. Το επεισόδιο αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση και ταυτόχρονα επιβεβαίωση ότι παρά τις καθησυχαστικές «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο αναβαθμίζονται εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου.

Η κυβέρνηση μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα προσπάθησε να καθησυχάσει το λαό ότι η συνύπαρξη  και η σύνδεση των δύο χωρών στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ διασφαλίζουν την ειρήνη και τη σταθερότητα των λαών στην περιοχή.

Όμως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το επικίνδυνο αυτό για το λαό παραμύθι που αναπαράγεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τότε και τώρα, στον απόηχο του νέου σοβαρού περιστατικού στα Ίμια, αντιθέτως διαψεύδεται πανηγυρικά.

Το επεισόδιο αυτό έρχεται μετά από μια σειρά παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο και μετά από άλλο συμβάν στα τέλη Γενάρη με ελληνικό πολεμικό πλοίο που περιπολούσε στην περιοχή των Ιμίων και έρχεται απλά να επιβεβαιώσει την «αναβάθμιση» της τουρκικής επιθετικότητας, παράλληλα με τις διάφορες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για αμφισβήτηση της συνθήκης της Λοζάνης.

Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι το περιστατικό αυτό ακολούθησε τις παρενοχλήσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων το αμέσως περασμένο διάστημα σε πλοίο- γεωτρύπανο που βρισκόταν στην περιοχή για έρευνες για ανακάλυψη φυσικού αερίου. Το γεγονός αυτό δείχνει την ανησυχία για το ποια αστική τάξη θα καρπωθεί τα οφέλη από ενδεχόμενα κοιτάσματα φυσικού αερίου και γενικότερα στην περιοχή.

Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, κόντρα στα καλέσματα συναίνεσης για τα λεγόμενα “εθνικά θέματα”, που στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιλογές του κεφαλαίου.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, τα προβλήματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ζούνε τις ίδιες αγωνίες και το συμφέρον τους βρίσκεται στην ανάπτυξη της κοινής πάλης για τα δικά τους συμφέροντα, ενάντια στους εκμεταλλευτές τους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.

  • ΟΧΙ στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του                                                         Ρόδος 16-2-2018