Εμβολισμός σκάφους του Λιμενικού από Τουρκική Ακταιωρό στα Ιμια

εμβολισμός σκάφους Τουρκία
Ιμια Τουρκία
Φωτο Αρχείου

«Πολύ σοβαρά» προβληματισμένη είναι η κυβέρνηση για την «εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, που αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «ALPHA 989», ανέφερε ότι «έχουμε δει το τελευταίο διάστημα μια εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα που μας προβληματίζει πάρα πολύ σοβαρά».

Ανέφερε ότι «παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την κατάσταση και τις εξελίξεις, μας προβληματίζει η συμπεριφορά της Τουρκίας, από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να ρίχνουμε περισσότερο λάδι στη φωτιά, αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα και σοβαρή διαχείριση της όλης κατάστασης» και πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει πει πάρα πολλές φορές ότι με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Απέδωσε την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο στο ότι «υπάρχει γενικά μια ένταση στην Τουρκία και εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμα προβλήματα για τον κ. Ερντογάν και την κυβέρνησή του και μια γενικευμένη αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Τουρκία, και η γειτονική χώρα δεν συμβάλλει με τη συμπεριφορά της για να ξεπεραστούν οι αναταράξεις, το αντίθετο».

Πηγή:902.gr