Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την πολύμηνη καθυστέρηση στο αίτημα των κατοίκων της Κω για αποζημιώσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Κως σεισμός

Κως σεισμόςΤο γεγονός ότι η Επιτροπή δεν έχει απαντήσει ακόμα στο επείγον αίτημα για την ενεργοποίηση του «Ταμείου Αλληλεγγύης» της ΕΕ για αποζημιώσεις λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Κω, καταγγέλλει με ερώτησή του προς της Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Τέσσερις μήνες μετά την υποβολή αιτήματος για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις ζημιές σε υποδομές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Κω και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση από την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή μετά το σεισμό το πρόβλημα της σχολικής στέγης έχει γίνει εκρηκτικό, όπου οι μαθητές του 1ου, 2ου ΓΕΛ καθώς και του 1ου Γυμνασίου της Κω αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο με καθεστώς διπλοβάρδιας.

Αντίστοιχα οξυμμένα προβλήματα και ζημιές προκάλεσε ο σεισμός σε μια σειρά δημόσιους χώρους, λιμενικές εγκαταστάσεις, αρχαιολογικά μνημεία.

Ερωτάται η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Κ. Κρέτσου:

– Ποιος είναι ο λόγος της πολύμηνης καθυστέρησης για την απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα των κατοίκων της Κω;

– Τι μέτρα θα λάβει η Επιτροπή προκειμένου να αποδοθούν άμεσα και πλήρως οι σχετικές αποζημιώσεις στο ύψος των επειγουσών και πιεστικών αναγκών του νησιού προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σημαντικές ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης Ιουλίου 2017;»

10/02/2018                                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ