Άφαντη η Υπουργός Εργασίας όταν πρόκειται ν’ απαντήσει στη Βουλή σε Επίκαιρες Ερωτήσεις

Εφη Αχτσιόγλου Βουλή

Εφη Αχτσιόγλου ΒουλήΕπανειλημμένα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Έφη Αχτσιόγλου, απαξιώνει να δώσει απαντήσεις σε Επίκαιρες Ερωτήσεις που αφορούν πολύ σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα των εργαζομένων, αποδεικνύοντας και με αυτή τη πρακτική ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου, όλη τη βαρβαρότητα που νομοθέτησε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.

 

Η απαράδεκτη στάση της Υπουργού έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην υγεία περίπου 200 εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και 20 ναυτεργατών του πληρώματος επιβατηγού πλοίου το οποίο επισκευάζεται από τον περασμένο Ιούλη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και όπως αποδείχθηκε είναι γεμάτο αμίαντο.  Είναι η τέταρτη φορά που αναβάλλεται η Επίκαιρη Ερώτηση  που έχει καταθέσει η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, σχετικά με το πλοίο «MOBYL LOVE», στο οποίο οι εργαζόμενοι δούλευαν χωρίς καμία προφύλαξη παρότι ήταν γεμάτο αμίαντο . Η Επίκαιρη Ερώτηση είχε κατατεθεί στις 23/1 και είχε προγραμματιστεί να απαντηθεί στις 25/1, όμως η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω… φόρτου εργασιών της υπουργού. Δόθηκε νέα ημερομηνία συζήτησης για τις 31/1 , όμως και πάλι η υπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασιών.Και πάλι σήμερα, η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις!!!!

Βέβαια, το υπουργείο κανέναν… φόρτο δεν είχε όταν έσπευσε να ανακαλέσει μέσα σε μια μέρα την εντολή για παύση εργασιών στο πλοίο, που είχε δώσει η Μεικτή Επιτροπή Ελέγχου, μέχρι να καθαριστεί το πλοίο: Στις 19/1 δόθηκε από την Επιτροπή εντολή για παύση εργασιών, καθώς η ύπαρξη αμίαντου επιβεβαιώθηκε από τον «Δημόκριτο». «Δουλέψτε κανονικά», είπε στους εργαζόμενους ένα 24ωρο μετά το υπουργείο, επικαλούμενο μετρήσεις της πλοιοκτήτριας εταιρείας, που έδειχναν ότι δεν «τρέχει τίποτα». Ισχυρισμοί που βέβαια κατέρρευσαν όταν με την επιμονή του Συνδικάτου Μετάλλου δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία για λήψη νέων δειγμάτων, που επιβεβαίωσαν εκ νέου την ύπαρξη αμίαντου.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης αμίαντου και στα νέα δείγματα, σχολίασε τα εξής:

«Η κυβέρνηση είναι έκθετη, μετά από την έρευνα που έγινε ύστερα από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου. Εχουν εκθέσει σε κίνδυνο εκατοντάδες εργαζόμενους, γνωρίζοντας ότι υπάρχει αμίαντος , με στόχο να προστατέψουν τα κέρδη των εργοδοτών. Το κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας που έδωσε την εντολή για επανέναρξη των εργασιών πρέπει να απαντήσει εάν πήρε πολιτική εντολή και από ποιον, αλλιώς να διερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές εάν υπάρχει άλλου είδους συναλλαγή ή κίνητρο. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι ελεγκτές αποτελούν κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους. Το Συνδικάτο ζητά να διερευνηθούν οι εγκληματικές ευθύνες όσων εμπλέκονται και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν φτάνουν»

Είναι μετά από όλα αυτά να μην έχει… φόρτο η υπουργός