Σταυροφορία της εργοδοσίας κατά του Σωματείου στο Μιραμάρε

Miramare

Miramare

«Υπεύθυνες δηλώσεις» με τις οποίες δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να είναι μέλη του επιχειρησιακού σωματείου ζητά η εργοδοσία από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο της Ρόδου «Mira Mare Wonderland». Προκειμένου να… πιστοποιηθεί το «γνήσιο της υπογραφής» μάλιστα, οι εργαζόμενοι κατευθύνονται από τα στελέχη της επιχείρησης στο ΚΕΠ αλλά και στο αστυνομικό τμήμα! Την παραπάνω αδιανόητη πρακτική, ενταγμένη στην προσπάθεια να αποδυναμωθεί με κάθε μέσο η οργάνωση των εργαζομένων, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο.

«Η καθημερινή αποστολή των στελεχών της διεύθυνσης του ξενοδοχείου είναι να προσπαθούν με ασφυκτικές πιέσεις, που φτάνουν στο σημείο του ψυχολογικού πολέμου, να αποσπάσουν έγγραφη δήλωση των εργαζομένων ότι δεν θέλουν να είναι μέλη του Σωματείου», καταγγέλλει. Στο πλαίσιο της «σταυροφορίας» αυτής, η εργοδοσία στέλνει τους εργαζόμενους «κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους, να παρουσιαστούν στο αστυνομικό τμήμα και να θεωρήσουν υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι δεν θέλουν να είναι μέλη του Σωματείου», προσθέτει, σχολιάζοντας πως πρόκειται για φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε παθητικά την εταιρεία να προσπαθεί διαλύσει ένα Σωματείο που με ιδρώτα και θυσίες χτίσαμε και έχει εμπνεύσει τους αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων της περιοχής. Αυτό άλλωστε είναι που ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα και γι’ αυτό η προσπάθεια αυτή έχει τη στήριξη της Ενωσης Ξενοδόχων και του κρατικού μηχανισμού». Καλεί τα σωματεία της περιοχής και του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν την εκστρατεία της εταιρείας να βάλει χέρι στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Καλούν ακόμα την εταιρεία, αν αρνείται ότι το «κυνήγι μαγισσών» είναι δικός της σχεδιασμός, να παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσουν οι παράνομες και απαράδεκτες αυτές πρακτικές από τα στελέχη της.

Το Σωματείο εφιστά την προσοχή των εργαζομένων στα σχέδια που μπορεί να κάνει η εργοδοσία για απολύσεις και μειώσεις μισθών την επόμενη σεζόν, επισημαίνοντας πως η αποδυνάμωση της οργάνωσης είναι όρος για να γίνουν τα σχέδια αυτά πράξη. «Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο με το Σωματείο και όχι να απομακρύνονται από αυτό, γιατί με αυτήν την πράξη τους δίνουν χέρι βοηθείας στην εργοδοσία να υλοποιήσει τα σχέδιά της, τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων», καταλήγει.

Την αλληλεγγύη του στο Σωματείο Εργαζομένων στο «Mira Mare Wonderland», ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.