Κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στην απελευθέρωση

ΤΑΞΙ ΠΑΣΕΒΕ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση

Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στην «απελευθέρωση»

Με μια μαχητική συγκέντρωση χθες και πορεία στο υπουργείο Μεταφορών που οργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ, δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου που συμμετείχαν στην κινητοποίηση με τα αυτοκίνητά τους, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην παραπέρα «απελευθέρωση» του μεταφορικού έργου των ταξί προς όφελος των μεγάλων εταιρειών.

Διαμαρτυρήθηκαν για όλους τους νόμους της «απελευθέρωσης» του έργου των ταξί, απαίτησαν να μην δοθεί καμιά αδειοδότηση στις εταιρείες «UBER» – «ΤΑΧI BEAT» και σε τουριστικά γραφεία, ενώ κατήγγειλαν την ένταση των πλειστηριασμών.

Οι «δικλίδες» και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο μεγάλο κεφάλαιο

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα Ταξί συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Μεταφορών, Θ. Βούρδα, και του υπέβαλε υπόμνημα με το πλαίσιο αιτημάτων που αφορά όλα τα προβλήματα του κλάδου. Οπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Αγώνα, «ιδιαίτερα εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις ρυθμίσεις του τελευταίου πολυνομοσχεδίου που διευκολύνει τις μεγάλες εταιρείες που προσπαθούν να εκτοπίσουν τους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες ταξί. Επαναλάβαμε το αίτημά μας για κατάργηση των νόμων της “απελευθέρωσης” έργου 4070/12 και 4093/12. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της υπερφορολόγησης και θέσαμε τα αιτήματά μας για την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, τη μείωση του ΦΠΑ, την κατάργηση του φόρου στα καύσιμα».

Οπως επισημαίνουν οι Επιτροπές Αγώνα, «ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπάθησε από τη μία να καλλιεργήσει αυταπάτες, λέγοντας ότι θα βάλουν αυστηρές δικλίδες ασφαλείας σε σχέση με την κλοπή έργου, και από την άλλη ξεκάθαρα δήλωσε ότι τα παραπάνω αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Με άλλα λόγια, ότι θα συνεχίσουν να υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία».

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, οι Επιτροπές Ταξί καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς και στις κινητοποιήσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς,που οργανώνονται στις 21 Φλεβάρη.