Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών

Νοσοκομείο Υγειονομικοί

Νοσοκομείο ΥγειονομικοίΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

(στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας- Πρόνοιας)

 Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Η ανάδειξη ενός αντιπροσώπου της ΑΣΥ από τους συνολικά τέσσερεις που εξέλεξε το νοσοκομείο μας (53-ΑΣΥ σε 197 έγκυρα)  είναι ένα βήμα στην αλλαγή συσχετισμών στην ΠΟΕΔΗΝ υπέρ των ταξικών δυνάμεων που παλεύουν για τα συμφέροντα των υγειονομικών, που είναι δεμένα με αυτά των κατοίκων της Δωδεκανήσου.

Είναι ένα βήμα κόντρα στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, που χρόνια τώρα έπινε νερό στην ΕΕ και την επιχειρηματικότητα και ο όποιος αντιμνημονιακός τους αγώνας υποτασσόταν στην απλή εναλλαγή κυβερνητικών σχημάτων, αποκρύβοντας ότι το μνημόνιο είναι εργαλείο ενίσχυσης των κερδών των επιχειρηματιών.

Καλούμε το επόμενο διάστημα όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου μας να οργανώσουμε από κοινού την πάλη ώστε να διεκδικήσουμε να επιλυθούν τα οξυμένα και συσσωρευμένα προβλήματα του νοσοκομείου, όπως η έλλειψη προσωπικού, οι άθλιες συνθήκες εργασίας με τα εξωντοτικά ωράρια και τα πολλά οφειλόμενα ρεπό, η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και αναλώσιμων και πολλά άλλα προβλήματα που βιώνει καθημερινά ο κάθε εργαζόμενος.

Επίσης σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία και την ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα που είχαμε κατοχυρωμένα πριν την καπιταλιστική κρίση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας που έχουν με το νοσοκομείο να εγγραφούν στο σύλλογο ώστε να έχουν όλοι εργαζόμενοι δικαίωμα λόγου στο σύλλογο και να προβάλλονται τα αιτήματα όλων των εργαζομένων μόνιμων, συμβασιούχων ή εργολαβικών.

Καλούμε και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων να πάρει άμεσα θέση σε αυτό το ζήτημα και να αποδείξουν στη πράξη αν είναι υπέρ της ενότητας των εργαζομένων ή όχι.

Στην βουλή ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018 και η χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία περικόπτεται κατά το 1/3 350 εκατομμύρια ευρώ και την ίδια στιγμή για την πολυδιαφημιζόμενη τουριστική ανάπτυξη παραχωρούνται στις εταιρίες μεγαθήρια που λυμαίνονται και το νησί μας, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αλλά και ο λαός όλου του νησιού πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Καθήκον μας ως εργαζόμενοι να αναδείξουμε στο λαό της Ρόδου προς τα πού πάει η κατάσταση στην υγεία, στο νοσοκομείο μας.

Θα πρέπει να αναδείξουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και το ποιοι έχουν την πραγματική εξουσία στο νησί, ποιοι είναι αυτοί που επιβάλουν αυτές τις πολιτικές, πριν με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εχθρός μας πρέπει να είναι ξεκάθαρα το μεγάλο κεφάλαιο, αυτό που έχει καταβροχθίσει στην κυριολεξία το νησί μας. Τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι μας χορεύουμε σε εξαντλητικούς ρυθμούς τον χορό που επιβάλλουν τα κέρδη τους.

Μας έχουν μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους.

Η ΑΣΥ σας καλεί να συγκροτήσουμε μέτωπο μέσα και έξω από το νοσοκομείο για να δώσουμε τη μάχη για την επίλυση μικρότερων και μεγαλύτερων προβλημάτων, σε μια γενικότερη κατεύθυνση να απελευθερωθούμε από τα δεσμά αυτής της σύγχρονης σκλαβιάς, που ο επιστημονικός της όρος είναι «καπιταλισμός».

Το κεντρικό μας σύνθημα από εδω και μπρός θα είναι ένας για όλους και όλοι για έναν. Θα παλέψουμε για την ταξική ενότητα των εργαζομένων ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.

Για εμάς δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι εργαζόμενοι, Έλληνες και ξένοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι ή εργολαβικοί. Μας ενδιαφέρουν τα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε τμήματος και θα αναδεικνύουμε κάθε ζήτημα από την σκοπιά των συμφερόντων όλων των εργαζόμενων του νησιού.

Δεν δεχόμαστε την αποδυνάμωση του νοσοκομείου, το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων για να απαλλαχθούμε από φόρτο εργασίας.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζεται στο νοσοκομείο.

Παλεύουμε ώστε τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου, να γίνουν αιτήματα όλων των εργαζομένων, όλου του λαού της Ρόδου.

Όχι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

 Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών.

Αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική ασφάλιση για όλους. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν οι απαιτούμενες θεραπείες & φάρμακα με επιστημονικά κι όχι «λογιστικά» κριτήρια.

 Να καταργηθεί η αξιολόγηση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες, λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια.