Κάλεσμα επιχειρησιακών σωματείων για παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔΣε διαμαρτυρία καλούν άνεργους και σωματεία, ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με την εποχική δουλειά, στο υποκατάστημα Ρόδου του ΟΑΕΔ την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 11.30 το πρωί, τα σωματεία εργαζομένων στο ξενοδοχείο της Ρόδου MIRAMARE WONDERLAND, εργαζομένων στο ξενοδοχείο SHERATON και εργαζομένων στα ξενοδοχεία  AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE του ομίλου ALDEMAR.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι από τα τρία ξενοδοχεία, αναφέρουν:

“Η απαράδεκτη κατάσταση στον ΟΑΕΔ είναι αυτές τις ημέρες το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των εποχικών εργαζομένων που συνωστίζονται για ώρες περιμένοντας να δηλώσουν «παρουσία», στο τοπικό υποκατάστημα της Ρόδου.

Χιλιάδες άνεργοι στο νησί, απολυμένοι από τα τέλη Οκτώβρη δεν έχουν ακόμη δει ευρώ στους λογαριασμούς τους  εδώ και τρεις μήνες.

Μάλιστα, όσοι άνεργοι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους τον περασμένο Δεκέμβριο, που είναι σίγουρα σχεδόν οι μισοί αν όχι περισσότεροι, προσέρχονται την προγραμματισμένη από το σύστημα  ημερομηνία παρουσίας μόνο για να διαπιστώσουν με αγανάκτιση ότι θα πρέπει να ξαναέρθουν το Φλεβάρη και …βλέπουμε. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστο μέχρι τότε, δεν πρόκειται να πληρωθούν.

Αυτά είναι τα μέτρα «ασπιρίνες» που τάχα πήρε το Υπουργείο Εργασίας και η Kεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ για να μην επαναληφθούν υποτίθεται τα περσινά φαινόμενα,  ότι δηλαδή έφτασαν τα τέλη Μάρτη για να πληρωθούν όλοι οι άνεργοι, κόντεψε δηλαδή να ξεκινήσει η καινούρια σαιζόν.

Δε φτάνει που το επίδομα ανεργίας είναι επίδομα της ντροπής που δε φτάνει ούτε για τα ψώνια του σουπερ μάρκετ, δε φτάνει που το παίρνουμε για τρεις μήνες μόνο, λες και τους άλλους μήνες που είμαστε άνεργοι θα μπούμε σε χειμερία νάρκη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την εξευτελιστική κατάσταση.

Να πληρωθούν εδώ και τώρα τα επιδόματα των ανέργων. Να κόψουν το λαιμό τους και να δώσουν λύση κυβέρνηση, ΟΑΕΔ και όποιος ευθύνεται.

Καλούμε τους ανέργους και τα Σωματεία, ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με την εποχική δουλειά, σε διαμαρτυρία στο υποκατάστημα Ρόδου του ΟΑΕΔ την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 11.30 το πρωί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ MIRAMARE WONDERLAND

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ SHERATON

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR.”