Επίκαιρες ερωτήσεις του ΚΚΕ για δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων και δωρεάν διανομή σ’ όλους τους μαθητές των βιβλίων για τις ξένες γλώσσες

επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτές του ΚΚΕ

βουλευτές του ΚΚΕΗ παρέμβαση που κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή, ώστε να παίρνουν λίγες ανάσες οι λαϊκές οικογένειες είναι σημαντική. Σήμερα συζητήθηκαν δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές  Λιάνα Κανέλλη και  Γιάννης Δελής.

Λ. Κανέλλη: Να είναι δωρεάν η μετακίνηση για τα στρατευμένα νιάτα

Δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων νέων ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ειδικά στις γιορτές το πρόβλημα οξύνθηκε, καθώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ανέφερε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις, ωστόσο κατέδειξε ότι προτεραιότητα δεν είναι η δωρεάν μετακίνηση αλλά η εξασφάλιση εκπτώσεων στο εισιτήριο.

Ανέφερε ότι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ η έκπτωση είναι 25% και πως είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με αεροπορικές εταιρείες για την προαγορά εισιτηρίων. Πρόσθεσε ότι θα διατίθενται δωρεάν εισιτήρια για άπορους οπλίτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Ο Δ. Βίτσας γνωστοποίησε την πρόθεση του υπουργείου Άμυνας να εξαγορασθούν από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) τα «κόκκινα» και τα «πράσινα» δάνεια των στρατιωτικών και των απόστρατων.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι η δωρεάν μετακίνηση πρέπει να είναι για όλους τους οπλίτες, σημειώνοντας ότι ξοδεύονται θηριώδη ποσά για εξοπλισμούς που δεν είναι κατ’ ανάγκη για την άμυνα της χώρας αλλά για την εξυπηρέτηση αναγκών του ΝΑΤΟ.

Ανέφερε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι συνολικό και μόνιμο για τη δωρεάν μετακίνηση των οπλιτών από τη μονάδα στον τόπο διαμονής και αντίστροφα.

Γ. Δελής: Να δίνονται δωρεάν όλα τα ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία

Την αναγκαιότητα να γίνεται δωρεάν διανομή όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων ανάδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕΓιάννης Δελής κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Τόνισε ότι πρέπει να δίνονται δωρεάν όλα τα βιβλία, όλων των τάξεων, όλων των βαθμίδων, για τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο, είτε πρόκειται για «υποχρεωτικά» είτε για «επιλογής».

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, συμφώνησε με το αίτημα που ανέδειξε το ΚΚΕ, ανακοινώνοντας ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 θα διανέμονται δωρεάν τα ξενόγλωσσα βιβλία.

Όπως είπε από τον επόμενο Σεπτέμβρη θα δίνονται δωρεάν τα ξενόγλωσσα βιβλία σε όλες τις βαθμίδες.