Λόλα, να ένα γεύμα!

Λόλα να ενα γεύμα

Λόλα να ενα γεύμα“Λόλα, να ένα γεύμα”, το επόμενο θα είναι μάλλον: “Λόλα, να ένα σπίτι”, ζεστό σαν τη λέξη “αλληλεγγύη”!

«κάθε μέρα στο σχολείο, όλα τα παιδιά τρώνε φαγητό. Ή μήπως όχι όλα; Τα σχολικά γεύματα στηρίζουν χιλιάδες οικογένειες. 130.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων τρώνε σωστά. Η παιδική παχυσαρκία υποχωρεί. Η μεσογειακή διατροφή μεγαλώνει γερούς οργανισμούς. Οι θέσεις εργασίας στον τομέα σίτισης αυξάνονται. Διεθνώς τα σχολικά γεύματα είναι πρότυπα διατροφής. Και είναι νόστιμα όπως η λέξη “αλληλεγγύη”». Στο τέλος, ακούγεται η φωνή του πρωθυπουργού να λέει: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Αυτά αναφέρονται σ’ ένα διαφημιστικό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων!

Ό,τι θα στερούν από τα σπίτια του κόσμου, μέχρι και τα ίδια του τα σπίτια , αυτοί θα επινοούν διαφημιστικά βίντεο για την ζεστή, ή τη νόστιμη (η λέξη θα προσαρμόζεται ανάλογα)  “αλληλεγγύη” τους, είτε γιατί προσφέρουν σχολικά γεύματα, είτε γιατί θα φιλοξενούν σε ιδρύματα αστέγους.

Η πραγματικότητα είναι τραγική για χιλιάδες παιδιά σήμερα στην Ελλάδα. Το 37,5% των παιδιών ηλικίας μέχρι 17 ετών, σε ελληνικά λαϊκά νοικοκυριά, βρίσκεται κάτω και από τα επίσημα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ για το έτος 2016.

Η βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής δεν “καταπίνεται” με τα σχολικά γεύματα, τη στιγμή που στα σπίτια των παιδιών αυτών η στέρηση και η ανασφάλεια είναι καθημερινότητα.