Το “Αμπερνάλλι” μετά την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του 19ου Καρναβαλιού Σορωνής

"Αμπερνάλλι"

Δελτίο τύπου

          Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στη στέγη του συλλόγου.  Δεκάδες μέλη και φίλοι μας βρέθηκαν εκεί, άτομα που συντροφεύουν το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια, παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματά  του, γονείς και συγχωριανοί.

                Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρόδου κ. Αγαπητός Πάλλας, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ρόδου κ.Αικατερίνη Μπιλλιά, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κ. Αντώνης Σαββάκης, ο κ. Στέφανος Δημητράς ,ο κ. Ιωάννης Μαρίνος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και φορέων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους  το σύλλογο. Την πίτα ευλόγησαν ο αιδεσιμότατος ιερέας Σορωνής π. Παύλος Κικουλουέ και ο π. Μιχαήλ Κρητικού.

                Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την απονομή αναμνηστικών σε όλα τα μέλη των παρελθόντων Διοικητικών Συμβουλίων που διοίκησαν το σύλλογο από την ίδρυσή του το 1983 έως και σήμερα, τιμής ένεκεν για την προσφορά τους στην πορεία του συλλόγου. Μια ενέργεια που έφερε ξανά κοντά όλα τα μέλη, τους συγκίνησε, τους έδωσε την ευκαιρία ναθυμηθούν τα παλιά και να ανανεώσουν με αυτόν τον τρόπο τη δήλωση στήριξής τους προς το σύλλογο.

                Ο σύλλογος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους και κάλεσε τα μέλη να σταθούν κοντά στο νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του συλλόγου.

Οι επόμενες δράσεις είναι ήδη προγραμματισμένες.

                Όλοι ήδη ετοιμάζονται για το 19ο Καρναβάλι Σορωνής που υπόσχεται και φέτος κέφι, ζωντάνια και υπέροχο θέαμα. Οι εκδηλώσεις Θα ξεκινήσουν  την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 19.30 με παρουσίαση του προγράμματος του μάγου Gathan στη στέγη του συλλόγου. Ακολουθούν  την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 20.00 οι παραδοσιακές «Καμουζέλες» , που ξεκινάνε από το Λαογραφικό σπίτι Σορωνής και η καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 14.30 στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής,  με το μεγάλο πάρτι που ετοιμάζεται για τη συνέχεια.

                Το Αμπερνάλλι καλεί μικρούς και μεγάλους να ετοιμάσουν τις ομάδες τους, τα άρματά τους και τις στολές τους και να δηλώσουν συμμετοχή στους υπεύθυνους, στα τηλ. 694429188 και 6974931101. Κι αν κάποιοι δεν έχουν τμήμα να ενταχθούν, το Αμπερνάλλι φρόντισε. Υπάρχουν στολές που μπορείτε να διαλέξετε, να δηλώσετε συμμετοχή και να λάβετε μέρος. Ετοιμαστείτε λοιπόν!!!

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες μας ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli και στο emailampernalli@gmail.com.