Ανακοίνωση Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 αρ. πρωτ. : 438

Ερμούπολη : 11-01-2018

ΠΡΟΣ :

1.   Υπουργό ΥΠΕΣ κ. Π. Σκουρλέτη

2.   Υπουργό ΥΠΟΙΚ. κ. Ε. Τσακαλώτο

3.   Υπουργό Επικρατείας. κ. Χ. Βερναρδάκη

4.   Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιό

5.   Βουλευτές Νομού Κυκλάδων

6.   Βουλευτές Νομού Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝ.:

1. Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο

2. Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη

3. Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινο

4. Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου (κ. Πρόεδρο και μέλη)

5. Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου

6. Μέλη Συλλόγου Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων

7. Μέλη Συλλόγου Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου

8. Σύλλογοι Εργαζομένων Κυκλάδων

Θέμα :  Ανακοίνωση-Υπόμνημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων της Π.Ν.Αι.

Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική σταδιακής εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας, υποταγμένη πλήρως στα συμφέροντα των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας μας.

Με τις διατάξεις για τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας, καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, χτυπώντας στην βάση τις προσπάθειες αντίστασης των εργαζομένων απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Για τις νησιωτικές περιοχές, μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, συνεχίζεται η πολιτική της τιμωρίας όσων υπαλλήλων έχουν επιλέξει να παραμένουν στις περιοχές αυτές. Πέρα από τα μεγάλα προβλήματα με την τραγική στελέχωση των Υπηρεσιών, την δυσκολία μετακινήσεων, το αυξημένο κόστος ζωής κ.λπ., καταργούν μετά από πέντε μήνες(!!!!), τα όποια κίνητρα είχαν δοθεί τον Ιούλιο του 2017 με το Νόμο 4483/ΦΕΚ/Α/107/31-7-2017, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση και του Συλλόγου μας, για σίτιση και στέγαση των υπαλλήλων των Περιφερειών, που όμως τελικά και λόγω των πληθυσμιακών κριτηρίων που έθεταν (αφορούσε νησιά με πληθυσμό κάτω από 18.000 κατοίκους) απέκλειαν τους υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε Σύρο, Νάξο, Ρόδο και Κω. Κίνητρα που έτσι και αλλιώς αρνούνταν έως σήμερα να χορηγήσουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, επικαλούμενοι την οικονομική συγκυρία, συντασσόμενοι έτσι πλήρως με την μνημονιακή πολιτική εξόντωσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με την στάση τους αυτή δίνουν ουσιαστικά άλλοθι στην κυβέρνηση να μην λαμβάνει καθόλου υπόψη της την νησιωτικότητα, όπως είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και να προβαίνει τελικά σε ενέργειες που είναι σε βάρος όλων των νησιωτών.

Ταυτόχρονα όμως, η κυβέρνηση δεν καταργεί την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπηρεσιών, το δικαίωμα των αυθαίρετων μετακινήσεων εργαζομένων από νησί σε νησί από τους Περιφερειάρχες (που θεσπίστηκαν με τον ίδιο Νόμο 4483/2017), δημιουργώντας  έτσι μεγάλα προβλήματα στις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε:

·      απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που επί της ουσίας καταργεί το δικαίωμα στην απεργία.

·      επαναφορά της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

·      πλήρης απασχόληση, πλήρη δικαιώματα, επιδόματα και ασφάλιση για όλους.

·      επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές.

·      άμεσες προσλήψεις σε όλες Υπηρεσίες των νησιωτικών περιοχών.

·      χορήγηση κινήτρων σίτισης- στέγασης στους υπαλλήλους των νησιωτικών περιφερειών, ανεξαρτήτως πληθυσμιακών κριτηρίων, διότι οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων ασκούν αρμοδιότητες και στα είκοσι τέσσερα (24) νησιά των Κυκλάδων.

·   αποζημιώσεις για τις εκτός έδρας μετακινήσεις οι οποίες να ανταποκρίνονται στην ιδιαιτερότητα των νησιών με το αυξημένο κόστος ζωής, με την ελλιπή και ανύπαρκτη πολλές φορές ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Συν.:

Έγγραφο ΣΥΝΑΝΚ με αριθ. πρωτ. 375/8-5-2017