Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής (φωτο-video)

παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικώνΠαράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, πραγματοποίησαν σήμερα, Σωματεία Εκπαιδευτικών της Αττικής ως πρώτη απάντηση στο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση.

Στα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, σε ό,τι αφορά την Παιδεία περιλαμβάνονται υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία για 30 ώρες τη βδομάδα, κριτήρια για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων, αποχαρακτηρισμός της ώρας σίτισης, «αξιολόγηση».

Συνεχίζοντας έδωσαν δυναμικό «παρών», έξω από τα Ειρηνοδικεία της Αθήνας και του Πειραιά, συνεχίζοντας έτσι την πάλη του ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών φτωχών εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Μαζί με εργαζόμενους από διάφορους κλάδους, που ήταν συγκεντρωμένοι επί της οδού Λουκάρεως, φώναξαν: «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιός», αλλά και «στο γύψο δεν θα βάλετε την απεργία, καμιά υποταγή στην πλουτοκρατία», διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Εξάλλου, οι σημερινές κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των καθημερινών πολύμορφων κινητοποιήσεων που διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.