Τουριστική ανάπτυξη για ποιόν;

εργαζόμενοι στο τουρισμό
εργαζόμενοι στο τουρισμό

Ο Δήμος Ρόδου μπορεί να καίγεται για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά για την επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας που ακόμα περιμένουν οι εργαζόμενοι στο τουρισμό από τον Νοέμβριο, κουβέντα δεν γίνεται.

Για τους χιλιάδες εργαζόμενους που κρατάνε το brandname της Ρόδου ψηλά, προσφέροντας υπηρεσίες στους επισκέπτες της Ρόδου μέσα σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας, συζήτηση δεν ανοίγεται.

Οι καρποί της τουριστικής ανάπτυξης τρυγούνται κάθε χρόνο από τουριστικά πρακτορεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, από μεγάλους τουριστικούς ομίλους και ξενοδόχους, που για τη διαφήμισή τους πληρώνουν Δήμος , Περιφέρεια και κράτος από τη φορολογία των δημοτών, από τη φοροληστεία του λαού, από το επίδομα ανεργίας που στερούνται οι ίδιοι οι εποχικοί εργαζόμενοι.

Στο παρακάτω δελτίο τύπου του Δήμου, ο καθένας μας μπορεί να σκεφτεί τι πληρώνει γι’ αυτήν την “ανάπτυξη” που θέλουν να μας πείσουν ότι είναι και “δίκαιη”. Να  γίνει δηλαδή και δική μας επιδίωξη η ανάπτυξη της κερδών των τουριστικών ομίλων, ενώ στην πραγματικότητα μας συνθλίβουν στις μυλόπετρες των δικών τους κερδών.

Αν οι εργαζόμενοι όμως, αποφασίσουν να τρυγούν οι ίδιοι τους καρπούς των κόπων τους, τότε θά΄χει νόημα και η ανάπτυξη προς όφελός τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συμμετοχή της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το α΄ τρίμηνο του 2018»

Με κύριο όχημα επικοινωνίας τη δυνατή ταυτότητα του ονόματος (brandname) «Ρόδος», την αδιαμφισβήτητη παγκόσμια φήμη του νησιού αλλά και τις δυνατότητες πολλαπλών επιλογών που έχει ο κάθε επισκέπτης, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού τουριστικής προβολής και προώθησης της Ρόδου ανά τον κόσμο, προγραμματίζει να συμμετάσχει και το 2018  σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Η συμμετοχή του Δήμου Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στις κύριες αγορές του εξωτερικού, έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές και όχι μόνον, την ενίσχυση των τουριστικών ροών από χώρες της Ευρώπης και άλλων ηπείρων, την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Για τις δράσεις δε και τις ενέργειες που σχεδιάζει να υλοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη ενημερώσει σε συσκέψεις τοπικών φορέων, αλλά και σε συνεδριάσεις της επιτροπής προβολής και προώθησης του τουρισμού στη Ρόδο, όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό φορείς του τόπου.

Η Ρόδος, θα έχει και το 2018  ξεχωριστή παρουσία, στις τουριστικές εκθέσεις, είτε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είτε μέσω του ΕΟΤ, αλλά και μεμονωμένα ως Δήμος Ρόδου και ΠΡΟΤΟΥΡ.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου πρόκειται να συμμετάσχει, σε πρώτη φάση το πρώτο τρίμηνο του 2018, στις ακόλουθες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις :

Ιανουάριος 2018

 

 • FERIEN MESSE WIENN, (11-14 Ιανουαρίου 2018), Βιέννη, Αυστρία, (Δήμος Ρόδου – ΠΡΟ.ΤΟΥΡ.)
 • BOOT DUSSELDORF, (20-28 Ιανουαρίου 2018), Ντίσελντορφ, Γερμανία, (Περίπτερο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)
 • EMITT 2018, (25-28 Ιανουαρίου 2018), Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, (Δήμος Ρόδου – ΠΡΟ.ΤΟΥΡ.)

 

Φεβρουάριος 2018

 

 • SALON DE VACANCES, (01-04 Φεβρουαρίου 2018), Βρυξέλλες, Βέλγιο (Δήμος Ρόδου – ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω Ε.Ο.Τ.)
 • IMTM, (6-7 Φεβρουαρίου 2018), Τελ- Αβίβ, Ισραήλ, (η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει μέσω Ε.Ο.Τ.)
 • ΒΙΤ, (11-13 Φεβρουαρίου 2018), Μιλάνο, Ιταλία (Περίπτερο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)
 • WORLD PANORAMA FESTIVAL, (16-17-18 Φεβρουαρίου 2018), Στοκχόλμη, Σουηδία, (Περίπτερο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)
 • IFT,  (22-25 Φεβρουαρίου 2018), Βελιγράδι, Σερβία, (η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετέχει μέσω Ε.Ο.Τ.)

 

Μάρτιος 2018

 

 • ΙΤΒ, (7-11 Μαρτίου 2018), Βερολίνο, Γερμανία (Περίπτερο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)
 • ΜΙΤΤ, (13-15 Μαρτίου 2018), Μόσχα, Ρωσία (Περίπτερο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)
 • SALON MONDIAL DU TOURISME, (15-18 Μαρτίου 2018), Παρίσι, Γαλλία, (Περίπτερο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)

Καλούνται οι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του α΄ τριμήνου του 2018, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή,  στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism@rhodes.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και email.

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στον κ. Κώστα Χατζίκο, το αργότερο μία μέρα πριν τις ημερομηνίες των εκθέσεων.