Προτεραιότητα της κυβέρνησης το υπερμνημόνιο και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα

Σε σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του για τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέρει

Επιβεβαιώνεται από τις πρώτες κιόλας ανακοινώσεις ότι, κύρια ατζέντα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η υλοποίηση των αντιλαϊκών όρων και προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης με 120 μεταρρυθμίσεις, 79 «ορόσημα» και 959 «επιχειρησιακές δράσεις» για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΚΚΕ όλη την προεκλογική περίοδο είχε αναδείξει ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένο και αντιλαϊκό, αφού θα κληθεί να συνεχίσει την πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και άρα σε βάρος της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών επαγγελματιών και αγροτών και της νεολαίας.

Στις κατευθύνσεις αυτής της πολιτικής θα συναινέσουν ουσιαστικά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα στο κοινοβούλιο και αποδέχονται το Ταμείο Ανάκαμψης με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της ΕΕ.

Καμιά αναμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός!

Απέναντι στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις, το ΚΚΕ επιμένει ότι η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ. Βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, με αυτό το σύστημα, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για να δοθεί οργανωμένη, μαχητική απάντηση, για 100% αντιπολίτευση για τα συμφέροντα του λαού.

Η ελπίδα είναι εδώ γιατί μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, που παραμένει, η επιρροή του Κόμματος αποδεικνύεται ότι δεν είναι συγκυριακή. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές είναι δείκτης ανόδου του κύρους που έχει κατακτήσει το Κόμμα στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό, πρωτοστατώντας σε εμβληματικούς αγώνες και κινητοποιήσεις. Εκφράστηκε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις πανελλαδικά, αλλά και στην περιοχή μας.

Ο δρόμος για την αλλαγή των συσχετισμών βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. Του ρεύματος που δεν αναζητά νέους σωτήρες από μια κυβερνητική εναλλαγή, του ρεύματος που αναζητά λύση στα σημερινά προβλήματα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τη συμμετοχή στο κίνημα, τη συλλογική δράση, την ταξική πάλη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 100% ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.: