Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πήρε άμεση απάντηση από τα συνδικάτα και το ταξικό κίνημα

ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Σαντορίνης του ΚΚΕ

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα καταγραφεί ως η κυβέρνηση η οποία ξεπέρασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας.

 Η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας, σε άσχετο νομοσχέδιο το απόγευμα της Δευτέρας για να ψηφιστεί την Τρίτη χωρίς συζήτηση – σαν τους κλέφτες -, προκειμένου να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα της απεργίας, είναι η πιό τρανταχτή απόδειξη.

Φυσικά και δεν μας εφησυχάζει  ότι απέσυρε την τροπολογία για να την επαναφέρει ως ξεχωριστό νομοσχέδιο σε επόμενη φάση. Το αντίθετο.

Τους προειδοποιούμε όμως. Το δικαίωμα στην απεργία που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να το αγγίξει, θα βρεί απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους. Και όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, αναμασούν την καραμέλα του Μαξίμου, ότι δεν αποτελεί  πρόβλημα το  50% συν ένα για την απαρτία, ότι ενισχύει την δημοκρατία, τους ρωτάμε: Εσείς  κυβερνάτε  με το 50% συν ένα του ελληνικού λαού? Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα εκλέγονται με το 50% συν ένα του συνόλου? Το 22% εκπροσωπείτε με βάση όσους έχουν δικαίωμα ψήφου.

Και με αυτό το σαθρό 22% που σήμερα βέβαια έχει γίνει κατά πολύ μικρότερο, φέρνετε ένα νόμο που απαιτεί από τους εργαζόμενους, από τους εργάτες, μέσα στο γκέτο που δουλεύουν, να έχουν ειδική απαρτία, το 50 συν ένα του συνόλου των μελών τους σε παρουσία στη συνέλευση και στην κάλπη, κάτω από τον εκβιασμό και τις απειλές της εργοδοσίας, για να αποφασίσουν μια απεργία, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το κτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Γι αυτό το λόγο παίρνει τα εύσημα των εταίρων της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, γι αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές «αξιολογήσεις» και παίρνει το βραβείο για το πιο «γρήγορο πιστόλι» του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ονομάζει «δίκαιο» ότι συμφέρει τα μονοπώλια και το κεφάλαιο και χωρίς καθυστέρηση το κάνει πράξη. Για όλα αυτά η κυβέρνηση πήρε άμεση απάντηση από τα συνδικάτα και γενικά από το ταξικό κίνημα των εργαζομένων. Απήντησε με δακρυγόνα και χημικά. Εμείς συνεχίζουμε. Καθημερινά δυναμώνουμε την πάλη μας και δουλεύουμε για την επιτυχία της πανελλαδικής  πανεργατικής απεργίας που προγραμματίζεται για  τις 14 Δεκέμβρη .

Συμμετέχουμε στην απεργιακή  συγκέντρωση που θα γίνει στο νησί μας, στις 11 π.μ στην πλατεία των Φηρών.

ΚΟΒ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ