Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, κάλεσμα στην απεργία 14 Δεκέμβρη

δικαίωμα στην Απεργία

 

 

 

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 14 Δεκέμβρη δίνουμε τη δική μας απάντηση σε όλους όσους μας θέλουν γονατισμένους και στοιχισμένους πίσω από το άρμα της ανάπτυξης, των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών. Οργανώνουμε χωρίς καμία καθυστέρηση την απεργία μας σε κάθε κατάστημα, σπάμε το φόβο, κάνουμε το βήμα.                            Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε, σε αγώνα για την υπεράσπιση των δικών μας δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση με ΜΑΤ και καταστολή αντιμετωπίζει τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Όλα κομμένα και ραμμένα για να υπηρετείται η κερδοφορία και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με τα 10ωρα και 12ωρα δουλειάς, με το σμπαράλιασμα του 8ωρου και τα ωράρια λάστιχο, με την δουλειά τις Κυριακές, που εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία έχουμε μόνο μια επιλογή. Να μπούμε στον αγώνα, να τον δυναμώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διεκδικήσουμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.                  Δεν συμβιβαζόμαστε με την πληθώρα των διαφορετικών συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία,  τα δουλεμπορικά, την ενοικίαση εργαζομένων, με το θρυμματισμό των εργατικών δικαιωμάτων μας, το τσάκισμα του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλοι οι εργαζόμενοι ενιαία ενταγμένοι σε μία κλαδική σύμβαση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα μας στην απεργία, θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους, να μας στερήσει κάθε δικαίωμα συλλογικής δράσης και οργάνωσης αγώνων.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία ! Ερχόμαστε σε επαφή με το κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου , συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργασιακό χώρο. Περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

 Όσο δεν αντιδράμε μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα για εμάς.

Την απογοήτευση και την οργή που νοιώθουμε να την μετουσιώσουμε σε δύναμη, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο και διεκδικώντας αυτά που αξίζουμε και δικαιούμαστε, δηλαδή την κάλυψη των δικών μας αναγκών με βάση τις δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στο σήμερα, από την τεράστια παραγωγικότητα της εργασίας μας.

Ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, συσπειρωμένοι και γερά οργανωμένοι σε κάθε χώρο δουλειάς, στο κλαδικό συνδικάτο φουντώνουμε τον αγώνα σε κάθε επιχείρηση ενάντια σε αυτή την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων, ενάντια στις λογικές της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας

 Καλούμε όλους στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης κόντρα στην λογική του “τίποτα δε γίνεται”, “τίποτα δεν αλλάζει”, κόντρα στη λογική του “κάτι λίγο να πάρουμε και εμείς”.

Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει η δυνατότητα να ζούμε καλύτερα, ποιοτικότερα, με βάση την εποχή μας και τον πλούτο που παράγεται συνολικά από την εργατική τάξη.

Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποτελεί μεγάλη αναμέτρηση με το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του και η επιτυχία της χρειάζεται να γίνει υπόθεση , του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά. Να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης και στον κλάδο μας. Να μη συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα και τη φτώχεια, με τη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα.

Για τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο που έχουμε, αυτόν του οργανωμένου αγώνα για να βάλουμε εμπόδια σε αυτήν την πολιτική και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να περάσουμε στην αντεπίθεση με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

      ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Την Πέμπτη στις 10.00 πμ στο Πανεπιστήμιο