Για το “χτύπημα” της απεργίας-Ανακοίνωση ΑΣΕ Θήρας

αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών

αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικώνΗ απεργία είναι το όπλο μας… Αν δεν το φοβούνται, γιατί τότε το χτυπάνε;

“Με μια πρωτοφανή κίνηση πολιτικής αθλιότητας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε ότι είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας την πιο βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου. Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, με σκοπό να ψηφιστεί άρον  – άρον-την τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, την τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Σαν τον κλέφτη έφερε την τροπολογία για να συζητηθεί αύριο με μία κατεπείγουσα διαδικασία, νομίζοντας ότι έτσι θα πιάσει στον ύπνο την εργατική τάξη, ότι δεν θα προλάβει να οργανώσει την αντίδρασή της. Πρόκειται για μια άθλια ενέργεια με σκοπό να τσακίσει το ύψιστο δικαίωμα, τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το δικαίωμά της στην απεργία.

Το δικαίωμα στην απεργία όμως, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες των εργατών όλης της Γης, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 11.30 έως τις 14.00. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τις επόμενες μέρες να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με επαφές – ενημερώσεις με τους συλλόγους γονέων, με τους μαθητές και τα συμβούλιά τους, με τα σωματεία του νησιού για την επιτυχία της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 14 Δεκέμβρη που πρέπει να πάρει πλέον ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά!.

Η απεργία είναι το όπλο μας… Αν δεν το φοβούνται, γιατί τότε το χτυπάνε;

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας”