Ανακοίνωσης της Γραμματείας Σαντορίνης του ΠΑΜΕ για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως πιστός υπηρέτης του ΣΕΒ και των μονοπωλιακών ομίλων έκανε για άλλη μια φορά τη βρώμικη δουλειά. Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12!

Σαν τον κλέφτη έφερε την τροπολογία για να συζητηθεί αύριο με μία κατεπείγουσα διαδικασία, νομίζοντας ότι έτσι θα πιάσει στον ύπνο την εργατική τάξη, ότι δεν θα προλάβει να οργανώσει την αντίδρασή της. Πρόκειται για μια άθλια ενέργεια με σκοπό να τσακίσει το ύψιστο δικαίωμα, τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το δικαίωμά της στην απεργία.

Είναι αδίστακτοι, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες της εργατικής τάξης σε όλη τη Γη, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

 Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!