Σαν τους κλέφτες φέρνουν τροπολογία στη Βουλή για την απεργία

δικαίωμα στην Απεργία

δικαίωμα στην ΑπεργίαΤο νέο πολιτικό έγκλημα» απέναντι στην εργατική τάξη στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χτυπώντας το απεργιακό δικαίωμα, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, με παρέμβασή του στη Βουλή. Αναφερόμενος στην εσπευσμένη κατάθεση της τροπολογίας για την απεργία, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση την έφερε «σαν τους κλέφτες», προσθέτοντας πως πρόκειται για «πολιτική απατεωνιά».

«Η ενέργειά σας αυτή αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής αλητείας, κύριοι της κυβέρνησης. Με αυτόν τον άθλιο τρόπο επικυρώνεται το κλείσιμο της τρίτης “αξιολόγησης” που θα φέρει νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, τσακίζοντας τη ζωή της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων», ανέφερε ο Ν. Καραθανασόπουλος. «Η κυβέρνησή σας αποτέλεσε τον πλασιέ του κεφαλαίου, δίνει συγχωροχάρτι στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και τώρα επιδιώκετε να τσακίσετε το ύψιστο δικαίωμα, τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το δικαίωμά της στην απεργία», συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε πως με αυτήν την πράξη, «ποδοπατάτε και χλευάζετε το αίμα και τις θυσίες της εργατικής τάξης σε όλη τη Γη», επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση είναι αδίστακτη μπροστά στην ανάγκη εφαρμογής όλων των μέτρων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και τους οργανισμούς του, όπως είναι η ΕΕ. «Γι’ αυτό και καθημερινά παίρνετε τα εύσημα των πολιτικών εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ΗΠΑ», συνέχισε, «είστε θλιβεροί γιατί σαν τους κλέφτες φέρνετε την τοπολογία για να συζητηθεί αύριο με μία κατεπείγουσα διαδικασία, γιατί νομίζετε ότι έτσι θα πιάσετε στον ύπνο την εργατική τάξη, ότι δεν θα προλάβει να οργανώσει την αντίδρασή της».

«Είσαστε βαθιά γελασμένοι, θα τους βρείτε μπροστά σας καθημερινά στους δρόμους, με αποκορύφωση την απεργία της 14ης Δεκέμβρη», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται.

Η παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης για το μέλλον της ΕΕ. Για το συγκεκριμένο θέμα, ξεκαθάρισε πως η συζήτηση που γίνεται θα οδηγήσει σε ακόμη πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή κατεύθυνση την ΕΕ.