Οι υπάλληλοι των Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας συμμετέχουν στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη

υπάλληλοι περιφέρειας

υπάλληλοι περιφέρειαςΣε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, καλεί τους υπαλλήλους των Περιφερειών η Ομοσπονδία τους.

Στο κάλεσμά της αναφέρονται τα εξής:

“Την ώρα που κλείνουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, που το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με “ζεστό” χρήμα και επιπλέον χτύπημα του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις, μία μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων.

Μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στη γενική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη.

Έτσι απαντάμε στα αντιλαϊκά μέτρα, έτσι απαντάμε στο πλήγμα που ετοιμάζεται να δώσουν κυβέρνηση, “θεσμοί” και μεγαλοεργοδότες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, με το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Έτσι απαντάμε στην αντιδραστική διοικητική μεταρρύθμιση που φέρνει ο νέος “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”, στη συνεχιζόμενη υποστελέχωση, στις μισθολογικές μας απώλειες, στην αφαίρεση και καταστρατήγηση δικαιωμάτων μας.

Έτσι απαντάμε στις συνεχιζόμενες περικοπές των ΚΑΠ και το διπλασιασμό των πλεονασμάτων, που καλούνται να “πετύχουν” οι ΟΤΑ το 2018, σύμφωνα με το σχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Έτσι απαντάμε στην κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, που μέρα με την ημέρα ενισχύεται προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη και να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η δικιά μας απαίτηση για ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας συνδέεται με τον αγώνα μας κόντρα στη μοιρολατρία και τη λογική της αναποτελεσματικότητας.

Ως εδώ η αναμονή και οι αυταπάτες, ως εδώ το χαμήλωμα του πήχη των απαιτήσεών μας.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας.

Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα η απεργιακή κινητοποίηση, όπως ήδη αποφασίσαμε από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ στις 21/11/2017 και ενημερώσαμε σχετικά. Να μη μείνει κανένας συνάδελφος, που δεν θα ενημερωθεί, που δεν θα συζητηθεί.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους των Περιφερειών.
  • “Ξεπάγωμα” των μισθολογικών μας κλιμακίων, κάλυψη των απωλειών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Πλήρης και απρόσκοπτη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στα λεγόμενα παράλληλα καθήκοντα και την εντατικοποίηση.
  • Πλήρης και άμεση κάλυψη των εξόδων κίνησης εντός και εκτός έδρας.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. Να καταργηθεί με νόμο η ηλικιακή διαφοροποίηση των μισθών των παιδιών μας (586 και 511 ευρώ).
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα.
  • Κλείνουμε τις υπηρεσίες, κατεβαίνουμε στο δρόμο.”