Ρόδος – Κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια (ΦΩΤΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΣ ΤΟΥ ΤΕΠΑΕΣ ΡΟΔΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τη Παρασκευή 10/6 ο σύλλογος του ΤΕΠΑΕΣ προχώρησε σε κατάθεση, στις αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του πλαισίου πάλης ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης που διαλύει τα πτυχία, τα επιστημονικά αντικείμενα και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, όπως ψηφίστηκε από τη ΓΣ των φοιτητών.

Το ίδιο απόγευμα κλιμακώσαμε τον αγώνας μας με παράσταση διαμαρτυρίας στη Πλατεία Κύπρου ώστε να γίνει γνωστό και στη τοπική κοινωνία το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας μας.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως μέσα στην εξεταστική και τη καλοκαιρινή σεζόν θα μπορέσει ανενόχλητη να φέρει εις πέρας τα σχέδια της για το Πανεπιστήμιο ΑΕ και την αστυνομία που θα προστατεύει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών μέσα στα ιδρύματα μας εις βάρος των πάγιων αναγκών των φοιτητών, κάνει μεγάλο λάθος!

Ξεκάθαρο μήνυμα επίσης , ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για ενίσχυση της καταστολής στα Πανεπιστήμια, ώστε να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η είσοδος των επιχειρήσεων σε αυτά, θα πέσει στο κενό, έστειλαν φοιτητές, διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, με τη μαζική τους παρουσία στις πύλες των ΑΕΙ της Αθήνας.

Από το πρωί της Παρασκευής, οι φοιτητές, οι πανεπιστημιακοί και οι εργαζόμενοι, υλοποιώντας την απόφαση που λήφθηκε σε σύσκεψη συντονισμού το βράδυ της Πέμπτης, ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται έξω από τις πύλες των ιδρυμάτων, όπως η Πολυτεχνειούπολη, η Πανεπιστημιούπολη και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στήνοντας μπλόκο στην πανεπιστημιακή αστυνομία και εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους και στον νέο νόμο-πλαίσιο.

Οι φοιτητές σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το Αιγαίο φανερώνουμε στη κυβέρνηση πως δε «βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό» γι αυτό και δεν κάνουμε «βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας»!

Μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες, τα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις θα βάλουμε «πάγο» στα σχέδια για Πανεπιστήμια ανοιχτά στην καταστολή και την εμπορευματοποίηση και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.