Δήλος – Νέο ναυάγιο με μετανάστες – 4 άτομα αγνοούνται

Τέσσερις μετανάστες αγνοούνται από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Δήλου, σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων. 

Τουλάχιστον 108 μετανάστες (21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες) που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διεσώθησαν τα μεσάνυχτα μετά από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος. 

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο. Αρχικά, το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στη συνέχεια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων, αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των μεταναστών με επιβατικές λάντζες.

Τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες οι 108 μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μύκονο, ενώ συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοουμένων. 

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)