Καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών κατά της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας

συνταξιούχοι πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών ΛΕΠΕΤΕ

συνταξιούχοι πρώην ΔΕΚΟ ΤραπεζώνΚαταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών για την απάνθρωπη και προκλητική απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος να μη πιστώσει τον ΛΕΠΕΤΕ με το ποσό που απαιτείται για την καταβολή της επικουρικής 16.000 συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα τονίζουν τα εξής:

“Καταγγέλλουμε  την ανάλγητη, απάνθρωπη και προκλητική απόφαση  της  Διοίκησης της ΕΤΕ να μη πιστώσει τον ΛΕΠΕΤΕ με το αναγκαίο ποσό, ώστε αυτός να αποδώσει στους συνταξιούχους τις επικουρικές τους συντάξεις, αφήνοντας 16.000 οικογένειες τον μήνα των εορτών αλλά και των περισσότερων υποχρεώσεων (φόροι, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ) ουσιαστικά σε  οικονομική ασφυξία. Η πράξη της αυτή αποτελεί άμεση υλοποίηση της απόφασής της να σταματήσει οριστικά την χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ.

       Καταγγέλλουμε επίσης  τον πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ και την πρόεδρο του ΤΥΠΕΤ, οι οποίοι κατά τη συνεδρίαση της Διαχειριστικής επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ συνηγόρησαν  με τους εκπροσώπους της ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΜΑΣ» στην απόδοση στους συνταξιούχους  ποσοστού 10-13% (!!!!) της δικαιούμενης επικουρικής, προερχόμενου από της εισφορές των εργαζομένων, διευκολύνοντας την Τράπεζα στην επιχείρησή της  να απαλλαγεί από την υποχρέωσή της  προς το λογαριασμό  και αυτός να μετατραπεί ντε φάκτο από εγγυημένων παροχών   σε λογαριασμό  «ότι προαιρείστε». Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία πίστωση.

Για ακόμα  μια φορά  αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αντί να οργανώσουν, κλιμακώσουν την αγωνιστική απάντηση  εργαζομένων και συνταξιούχων, λειτουργούν ως «λαγοί» των επιδιώξεων των εργοδοτών  και των κυβερνήσεων,  βάζουν πλάτη  στο πέρασμα και στην εφαρμογή των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων. Αντίθετα  προωθούν συνειδητά τη διάσπαση  και τεχνητή αντιπαράθεση εργαζόμενων και συνταξιούχων  δημιουργώντας συνθήκες  εχθρότητας μεταξύ τους  (οι συνταξιούχοι  τρώνε τα χρήματά μας, εμείς  τι θα πάρουμε κλπ). Την ίδια ευθύνη έχει και η κυβέρνηση, που με τα μέτρα και τους νόμους που ψήφισε και εφαρμόζει, άνοιξε το δρόμο στην επιβολή των εργοδοτικών επιδιώξεων, αρνείται να παρέμβει στην Διοίκηση της ΕΤΕ για να υποχρεωθεί αυτή να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον ΛΕΠΕΤΕ.

Εμείς  απαντάμε λοιπόν.

        Οι  συνταξιούχοι  δεν είμαστε επαίτες  να ζούμε με ελεημοσύνη. Διεκδικούμε  τα δικαιώματά μας αγωνιστικά,  προωθούμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, στηρίζουμε και συμμετέχουμε  στις κινητοποιήσεις τους  ενάντια στις εργασιακές ανατροπές.  Συμμετείχαμε και στηρίξαμε την Τρίτη 28/11 την παράσταση διαμαρτυρίας,  που οργάνωσε το κλαδικό σωματείο χρηματοπιστωτικού  στο Υπουργείο Εργασίας για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στις Τράπεζες (εντατικοποίηση, παραβίαση ωραρίου, απλήρωτες υπερωρίες) και θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις με τον  Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ πιο δυναμικά για τον ΛΕΠΕΤΕ αλλά και τα συνταξιοδοτικά των υπόλοιπων ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Μαζί με τις Συνεργαζόμενες  Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΕΑ), μέσα από τη δράση της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΙΚΑ) θα δώσουμε τη μάχη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο συνταξιούχων στις 15/12  και ώρα 5μμ στο Σύνταγμα  ενάντια στις ανατροπές των συντάξεών μας με το νόμο Κατρούγκαλου και θα απαιτήσουμε την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων.”

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 14 Δεκέμβρη για τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τα αντισυνδικαλιστικά και αντεργατικά μέτρα και στις 15 Δεκέμβρη στη  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΑ 4.30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ για το Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο.