Γι’ αυτό αφέντης πρέπει να γίνει ο ίδιος ο λαός στο τόπο του

μνημείο Νέα Αγορά

μνημείο Νέα ΑγοράΞεπερνά κάθε όριο να ισχυρίζεται ο κ. Δήμος Μουτάφης, ως εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ρόδου, ότι τα όνειρα του ροδιακού λαού για τα μνημεία αμύθητης αξίας που του ανήκουν, ταυτίζονται με τα δικά τους, που θέλουν να τα δώσουν στ’ αρπακτικά με μια διακήρυξη!

Βήμα-βήμα απαξιώθηκε η δημόσια περιουσία. Δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις, έδιναν απλόχερα στήριξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα μονοπώλια, τις τράπεζες, απορροφώντας δισεκατομμύρια από τη φοροληστεία του λαού για να στηρίξουν την κερδοφορία τους. Επιδοτούσαν τις επενδύσεις τους, έδιναν φοροαπαλλαγές και υπόσχονται ακόμα περισσότερες , αδιαφορώντας για τις ανάγκες του λαού σε παιδεία, σχολεία, σε υγεία, πολιτισμό, αθλητικές εγκαταστάσεις, σε έργα που αφορούν την ασφάλεια της ζωής του, όπως τα αντιπλημμυρικά, τα έργα αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.

 Τα ίδια πιράνχας που χρέωσαν τον ελληνικό λαό με 340 δισεκατομμύρια για να στηρίζονται οι επενδύσεις τους, τα ίδια πιράνχας που έφτασαν την τιμή της εργατικής δύναμης στο πάτο, χρεωκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτά τα ίδια θά’ρθουν να πάρουν και ό,τι έχει μείνει από τη δημόσια περιουσία, με απαξιωμένη τιμή ως “ευεργέτες”.

Δήμοι, Περιφέρειες και αστικές κυβερνήσεις έχουν κοινό “όραμα”. Να υπηρετήσουν πιστά τ’ αφεντικά τους. Κι αυτά τα αφεντικά όποιο τόπο καταγωγής κι αν έχουν, όπως κι αν ονομάζονται έχουν θεό το κέρδος.

Γι αυτό αφέντης πρέπει να γίνει ο ίδιος ο λαός στο τόπο του. Ν’ αποφασίσει ο ίδιος για τις ανάγκες του, τα μνημεία του, τον πολιτισμό και τη ζωή του.