Άγρια κρατική καταστολή εναντίον φοιτητών, σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών

Επίθεση ΜΑΤ σε σπουδαστές

Επίθεση ΜΑΤ σε σπουδαστέςΆγρια κρατική καταστολή αντιμετώπισαν οι φοιτητές, που διαμαρτύρονταν στο Υπουργείο Παιδείας για τη κατάσταση στις λίγες και ανεπαρκείς εστίες της χώρας που όλο και χειροτερεύει, με τη σίτιση να έχει διακοπεί, χωρίς πρόσβαση σε ζεστό νερό , αλλά και θέρμανση.

Με εντολή της κυβέρνησης, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους τους υποδέχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και η Αστυνομία με χημικά και γκλομπ. Σαν αποτέλεσμα της αισχρής αυτής επίθεσης 4 φοιτητές πήγαν στο νοσοκομείο.

Ανακοίνωση για την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ στους εστιακούς φοιτητές εξέδωσαν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η ΚΝΕ

Την ίδια αντιμετώπιση με χρήση βίας και χημικών μέσα στο κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου Αθήνας από ισχυρή αστυνομική δύναμη αντιμετώπισαν και οι εργαζόμενοι που διαδήλωναν ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Μαχητική η παρουσία των ταξικών δυνάμεων και των Λαϊκών Επιτροπών Αθήνας με τα μέλη τους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός – κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος», καταδικάζοντας την αστυνομοκρατία. Παραστάσεις διαμαρτυρίας έγιναν στα Ειρηνοδικεία Πειραιά και Νίκαιας από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να κυριαρχεί.