Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ: Γελοία κοκορομαχία κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Γελοία κοκορομαχία κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κυνική η αδιαφορία και συμφωνία τους που πελάτης είναι ένα κράτος – δολοφόνος και για το λαό της και για τους γύρω λαούς.

Το μεγάλο σκάνδαλο η πώληση όπλων σε κράτη – δολοφόνους και η εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Αφορμή για μία ακόμα αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με πολλαπλές στοχεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης έδωσε η χτεσινή συζήτηση – σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών – στην Ολομέλεια της Βουλής, Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ και η οποία αφορούσε την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Κυβέρνηση, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, αφήνοντας στην άκρη το ουσιαστικό σκάνδαλο, την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία η οποία εμπλέκεται σε στρατιωτικές επεμβάσεις όπως αυτή στην Υεμένη, έστησαν καβγά για το αν υπήρξε ή όχι μεσάζοντας στη διακρατική συμφωνία, παρουσιάζοντας λίστες με διάφορα ονόματα, μεσάζοντες και παραμεσάζοντες, έκαναν «αποκαλύψεις» για αλισβερίσια με επιχειρηματικούς ομίλους εντός και εκτός Ελλάδας, με αρκετή δόση «μπόχας» κ.ο.κ.

Δεν βρήκαν βέβαια λέξη να πουν για το ότι η σύμβαση είχε συζητηθεί το Γενάρη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας στη Βουλή και είχε υπερψηφιστεί από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, που χτες βγήκαν δήθεν στα «κάγκελα».

Μόνο το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή καταψήφισε τη συμφωνία και κατήγγειλε τις στοχεύσεις τέτοιων συμφωνιών, και ανέδειξε:

  • ότι ο στόχος της πολυδιαφημιζόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας, που όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις προωθούν για λογαριασμό του κεφαλαίου, σημαίνει άμεση και ολοένα βαθύτερη εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους, τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή.
  • Ότι η «μήτρα» του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν γεννάει τη διαφθορά αλλά και τους μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.
  • Ότι η πολιτική τους υπονομεύει το μέλλον των ερχόμενων γενιών, δαπανώντας ασύλληπτου ύψους οικονομικούς πόρους σε οπλικά συστήματα, όχι για τη θωράκιση της πατρίδας μας, αλλά κατά παραγγελία για την εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών επιχειρησιακών σχεδίων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και εγκυμονεί κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
  • Αυτή η πολιτική θα οδηγήσει, νομοτελειακά, σε νέους πολέμους, επεμβάσεις, αλλαγές συνόρων, κύματα προσφύγων

Αναδεικνύεται και με αυτήν την υπόθεση η μπόχα ενός συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του. Η μήτρα της διαφθοράς είναι το σύστημα που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρέτησαν πιστά και συνεχίζουν, με τη βοήθεια της πολιτικής και της εκάστοτε πλειοψηφίας της Βουλής, να υπηρετούν.