Τραγωδία με 14 ήδη νεκρούς στις φτωχογειτονιές της Δυτικής Αττικής

πλημμύρα

τραγωδία

Τεράστιες Εγκληματικές ευθύνες για την τραγωδία

Οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, αναδεικνύονται από την τραγωδία που εξελίσσεται από τα ξημερώματα στη Δυτική Αττική με τις πλημμύρες στην περιοχή που εκτείνεται από τη Νέα Πέραμο μέχρι και το νεκροταφείο της Ελευσίνας, έκτασης περίπου 5 χιλιομέτρων.

Ο τραγικός απολογισμός είναι 10 νεκροί, ισάριθμοι τραυματίες, εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα, αυτοκίνητα και λεωφορεία βυθισμένα στη λάσπη, δρόμοι που μετατράπηκαν σε ποτάμια που παρέσυραν στο πέρασμά τους, ό,τι βρήκαν μπροστά τους, από αυτοκίνητα μέχρι σπίτια!

Η έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων με ολοκληρωμένο και συνολικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ανείπωτης τραγωδίας, καθώς μικρά και μεγάλα ρέματα εδώ και δεκαετίες είναι χωρίς διευθέτηση και οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει, είναι αποσπασματικές και μικρής έκτασης.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες με δεδομένο ότι τα αντιπλημμυρικά έργα -όπως και εκείνα της αντισεισμικής προστασίας- δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ γιατί δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα, παρότι είναι απαραίτητα για την κάλυψη βασικών λαϊκών αναγκών, όπως της προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων.

Και δυστυχώς το τίμημα αυτής της πολιτικής επιλογής ΕΕ, ελληνικών κυβερνήσεων και κεφαλαίου πληρώνει πολύ ακριβά η εργατική τάξη, αφού οι συνοικίες που διαμένει, οι συνοικίες της Δυτικής Αττικής, κατεξοχήν λαϊκές και εργατικές πόλεις πλημμύρισαν από νερά και λάσπες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κυρηχθεί με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μαγούλας , η Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου , καθώς και η Δημοτική Ενότητα Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας -Ειδυλλίας  προκειμένου οι τοπικές αρχές να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες και να διαχειριστούν τις συνέπειες που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εντωμεταξύ οι νεκροί έχουν πλέον φθάσει τους 14, ενώ φόβοι εκφράζονται για αύξηση του αριθμού τις επόμενες ώρες.

πηγή: επιλεγμένα κομμάτια από το 902.gr