Τι δεν είπε ο πρωθυπουργός στον Αμίρ…

πρόσφυγες
πρόσφυγεςΥποδεχόμενος το μικρό Αμίρ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είπε μπροστά στις κάμερες: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία (…) Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα, όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».
Για να είναι στα «γράδα του» ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να πει στον μικρό Αμίρ ολόκληρη την ιστορία. Να του πει ότι λίγες μέρες πριν, επισκέφτηκε τις ΗΠΑ, όπου επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που διαλύουν πατρίδες και ξεριζώνουν ανθρώπους, όπως την οικογένεια του Αμίρ. Να του πει ότι οι ιδεολογικοί εκφραστές αυτών που πέταξαν τις πέτρες στο σπίτι του, εμφανίζονται με …θεσμική άνεση στο πλευρό υπουργών της κυβέρνησης, μια στα ακριτικά νησιά και μια στις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Και προπάντων, να του εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αυτή η …φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση απέρριψε ήδη δυο φορές το αίτημα της οικογένειας του Αμίρ για επανένωση με τον πατέρα τους στη Γερμανία, εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ…
Όσο για την εγγυημένη παιδεία που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά, δε χρειάζονται σχόλια!

Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες και στη Ρόδο

Και στη Ρόδο όμως εκφράζονται τα αδιέξοδα της πολιτικής του εγκλωβισμού. Στις 6 Νοέμβρη έφθασαν  7 ακόμη πρόσφυγες, ανάμεσά τους και ένα ασυνόδευτο παιδί. Αυτή τη στιγμή κρατούνται στα κρατητήρια, στις απαράδεκτες συνθήκες που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα. Σε απαράδεκτες συνθήκες επίσης είναι εγκλωβισμένοι 80 πρόσφυγες και μετανάστες στα Σφαγεία.

Αυξάνονται πάλι οι ροές, σε μαζικές απελάσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα αυξάνονται πάλι οι ροές στα νησιά, τα οποία ήδη ασφυκτιούν. Η κυβέρνηση φαίνεται πως προσανατολίζεται στην επιτάχυνση της διαδικασίας των απελάσεων ακόμα και Σύριων προσφύγων το επόμενο διάστημα.