Δεν βγαίνει η ζωή με περικοπές συντάξεων για να δίνονται επιδόματα

foto:dimokratiki

Το σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ρόδου, κάνει εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης αυτή τη βδομάδα. Ήδη έχουν γίνει στον Αρχάγγελο, Σορωνή, Κρεμαστή,Παστίδα. Αύριο Τρίτη 7 Νοεμβρίου θα γίνουν στο ΕΚΡ από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1:00 το μεσημέρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου από τις 9-6μ.μ. στο ΕΚΡ.

Στην εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση, εκτός από την πλούσια δράση του Σωματείου, που παρουσιάστηκε από τη Διοίκηση, μίλησε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, για τη δράση των συνεργαζόμενων πανελλαδικά ενώσεων και σωματείων των συνταξιούχων και αναφέρθηκε σ’ όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, οδηγώντας τους συνταξιούχους σε απόγνωση.

Μιλώντας την Κυριακή 5 Νοέμβρη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ» ο Δήμος Κουμπούρης τόνισε ότι δεν βγαίνει η ζωή με περικοπές συντάξεων για να δίνονται επιδόματα.

Να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων που κόπηκε σε όλους τους συνταξιούχους, πρόσθεσε ο Δήμος Κουμπούρης, καλώντας όλους τους συνταξιούχους στην πανελλαδική – πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα στις αρχές του Δεκέμβρη, προκειμένου, όπως σημείωσε, να απαιτήσουμε και το δώρο μας και ό,τι μας έχει περικοπεί.

Είναι καθαρά τα πράγματα για τους συνταξιούχους, συνέχισε, επισημαίνοντας ότι πέρα από αυτά που τους έχουν ήδη αφαιρεθεί, το επόμενο διάστημα έρχονται φοβερές περικοπές. Έρχονται περικοπές με την «προσωπική διαφορά», το ΕΚΑΣ, με τη φορολογία. Αυτή η κατάσταση οδηγεί στη φτωχοποίησή μας. Για αυτό οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δούνε την πραγματικότητα και όχι την «πλασματική» πραγματικότητα που θέλουν να τους δείχνουν η κυβέρνηση και φυσικά ορισμένοι επιτήδειοι προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφορικά με τις επιστροφές χρημάτων από τα «κοινωνικά μερίσματα» ο Δήμος Κουμπούρης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να παρακρατούνται οι συντάξεις, να κόβονται, να τσακιζόμαστε για να λένε στο τέλος ότι θα δοθούν πίσω. Να μας τρώνε δηλαδή το καρβέλι και να πετάνε μερικά ψίχουλα. Να δοθεί το Δώρο Χριστουγέννων που μας κόπηκε σε όλους τους συνταξιούχους, κατέληξε ο Δήμος Κουμπούρης.