Είπαν και εξακολουθούν να λένε ότι δεν κόβουν συντάξεις….

κινητοποίηση συνταξιούχων ΔΕΚΟ

Κι ενώ η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν κόβει συντάξεις , οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να βγαίνουν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι και διεκδικώντας πίσω τους κόπους μιας ζωής.

Στο δρόμο βγήκαν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών , μετά την απόρριψη της αίτησης για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να μην κοπεί η επικουρική σύνταξη που έχει πληρωθεί από χρήματα των εργαζομένων. (Περικοπή από 200 έως 500 ευρώ για κάθε συνταξιούχο).

Δυστυχώς  για άλλη μια φορά η αστική δικαιοσύνη , δεν αναγνωρίζει δικαιώματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους αλλά μόνο σε εργοδότες και ειδικά στις Τράπεζες.

Παράσταση διαμαρτυρίας , πραγματοποίησαν και στο Κεντρικό Κατάστημα της ΕΤΕ  στην Αθήνα, μέλη του συλλόγου μαζί με μέλη του ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού ,  καταγγέλλοντας την αυθαίρετη και εκβιαστική απόφαση της  Τράπεζας ,να καταργήσει στην πράξη τις επικουρικές συντάξεις 16.000 συνταξιούχων της Εθνικής.

Αντιπροσωπεία  των συνταξιούχων, συναντήθηκε με τον Διευθυντή προσωπικού της ΕΤΕ  από τον οποίο όμως πήρε αρνητική απάντηση αφού διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση η ΕΤΕ και πρότεινε τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου….

Η  αντιπροσωπεία  δήλωσε τη δική της απόφαση , απόφαση και των συγκεντρωμένων συνταξιούχων , να μην υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις, να μην αποδεχτεί τα τετελεσμένα ούτε εκβιαστικές μεθοδεύσεις.  Θα συνεχίσει και θα εντείνει τη δράση της ενάντια στην αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική.

Στη παράσταση διαμαρτυρίας ,παραβρέθηκε και η Μαρία Αργυρού, μέλος του Συλλόγου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήρας.