Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου-Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 5 Νοέμβρη

ΠΑΜΕ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30
Κιν.6946423121- email. idiotikoirodos@gmail.com

ΠΑΜΕ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία τη Κυριακή 5 Νοέμβρη.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, τονίζεται στην ανακοίνωση και καλεί τους εμποροϋπάλληλους να αγωνιστούν για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, την καθιέρωση της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                     

     ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

        ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου  καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο Κυριακή 5/11/2017 .

Η  πάλη των εργαζομένων με αίτημα ¨ Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα  για όλο το χρόνο¨ είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητα μας με βάση τα αιτήματα μας σε κάθε χώρο εργασία. Οργάνωση παντού, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.

Απαιτείται ετοιμότητα, επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης μας, συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο.

Είναι ανάγκη  κάθε εργαζόμενος , άνεργος στον κλάδο να έρθει σε  επαφή  με το κλαδικό του σωματείο. Να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς , στον κλάδο, μέσα από την δημιουργία επιτροπών αγώνα . Αυτό είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. Στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης , αξιοποιώντας μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους που οι προηγούμενες αλλά και η τωρινή συγκυβέρνηση απλόχερα χάρισαν στο κεφάλαιο. .

Απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα.

Κανένας μόνος του!

          ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

           ΟΧΙ στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

 – Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.   Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

-Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,  μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

-Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο.

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων   των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Μόνη λύση: ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ                                

                                   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ                                                             ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ 

 

   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ