Καθολική η συμμετοχή στην απεργία στον ΟΤΕ

απεργία ΟΤΕ

Σε όλη τη χώρα την 1η μέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων του ΟΤΕ η συμμετοχή ήταν καθολική

ΟΤΕ

Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε όλα τα τμήματα του ΟΤΕ όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και σε όλα τα Δωδεκάνησα, κύλησε η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Στη Ρόδο, με επικεφαλής την ΠΕΤ-ΟΤΕ Δωδεκανήσου, Σωματείο, σωματείο στο οποίο πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κλειστό κτήριο του ΟΤΕ στην οδό Αμερικής.

ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του Σενδικάτου Εργαζομένων Τηλεοπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΟΤΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην Αθήνα τόνισε: «Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω από μια ενιαία ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που θα σπάει τους διαχωρισμούς»

Βασικό αίτημα της απεργίας είναι η διεκδίκηση της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Υπενθυμίζεται, ότι  οι μισθοί των εργαζομένων του ΟΤΕ, παραμένουν μειωμένοι κατά 11% από το 2011 και ότι υπάρχουν 5 διαφορετικές “ταχύτητες” εργαζομένων, με τους πιο νέους να αμοίβονται με 640 ευρώ.

Η Διοίκηση της επιχείρησης, επιδιώκει την απογείωση της ήδη υψηλής κερδοφορίας της, περνώντας με οδοστρωτήρα πάνω από τα δικαιώματα των εργαζομένων και ζητά μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων.

Η μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία έστειλε ένα πρώτο αγωνιστικό μήνυμα, ενώ όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα και αύριο.

Είναι κρίσιμο οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την κλιμάκωση του αγώνα με τη συμμετοχή στις Γενικές Συνελέυσεις, στις συγκεντρώσεις και όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων.

Η ΕΣΚ, ο ταξικός πόλος στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων απαιτεί να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών και καλεί σε υπογραφή μιας ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους που να προβλέπει κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.