Ρόδος: Στο δρόμο οι μαθητές των ΕΠΑΛ

ΕΠΑΛ κινητοποίηση

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πάνω από 250 μαθητές και μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων της Ρόδου, διεκδικώντας έτσι λύση σε μια σειρά σοβαρά προβλήματα που μπαίνουν εμπόδιο στη μόρφωσή τους.

μαθητές

Τις προηγούμενες μέρες  με αφορμή και το κάλεσμα του μαθητικού συμβουλίου του Εσπερινού ΕΠΑΛ, τα 15μελή του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ συνεδρίασαν και πήραν αποφάσεις για κινητοποίηση στις 30 Οκτώβρη, ημέρα πανελλαδικής μαθητικής κινητοποίησης. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν μάλιστα καταλήξει σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων.

μαθητές

Οι μαθητές, αφού έφτιαξαν τα πανώ τους και οργανώθηκαν, ξεκίνησαν την πορεία από το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου στην περιοχή του Ζέφυρου και αφού πορεύτηκαν μέσα από τις συνοικίες της πόλης, κατέληξαν με μια μαζικότατη νεανική και γεμάτη παλμό διαδήλωση στο κέντρο της Ρόδου.

Παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη και απέσπασαν δέσμευση ότι θα έρθουν τα αιτήματά τους ως θέμα στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου. Με το τέλος της κινητοποίησης οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για να κουβεντιάσουν πως θα κλιμακώσουν και θα συντονίσουν τον αγώνα τους.

Ανακοίνωση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις εξέδωσε και το Τομεακό Συμβούλιο Ρόδου της ΚΝΕ το οποίο χαιρετίζει τις κινητοποιήσει και ζητά να δοθεί συνέχεια πιο δυνατά και οργανωμένα.

Αντίστοιχες μαζικές και μαχητικές μαθητικές κινητοποιήσεις έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και  σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ρόδος: Στο δρόμο οι μαθητές των ΕΠΑΛ”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.