Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

ΡΕΔΥΕ για επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

ΡΕΔΥΕ για επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική,  οι συνομιλίες και συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και μια σειρά αξιωματούχους και θεσμούς, χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου για την περεταίρω εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από εκατέρωθεν κολακείες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που δίνει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικές δαπάνες, αλλά και για τη βοήθεια που προσφέρει στις ΝΑΤΟικες επιχειρήσεις μέσω της βάσης της Σούδας.  Αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή, εξύμνησε τις «κοινές αξίες για ελευθερία και δημοκρατία» που έχουν οι δύο χώρες, αλλά και τα κοινά συμφέροντα. Επιπλέον τόνισε πως ό,τι κάνει ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί να φαίνεται διαβολικό αλλά είναι για καλό!

Μόνο ανησυχία θα πρέπει να προκαλούν στο λαό αυτές οι φιλοφρονήσεις και η αγαστή συνεργασία που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Πίσω από τα χαμόγελα οι δεσμεύσεις της χώρας μας πρέπει να ανησυχούν τους Έλληνες εργαζόμενους:

  • Δεσμεύσεις για αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας.
  • Συμφωνία αναβάθμισης του στόλου των F-16 κλπ. – δύο και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός.
  • “Στρατηγικός πυλώνας” η χώρα για τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή με προτεραιότητα τα ενεργειακά σχέδια.
  • Δεσμεύσεις, διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα είναι “χρήσιμος στρατηγικός σύμμαχος” για τις ΗΠΑ, στη δίνη των ενεργειακών ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.
  • Ούτε μία λέξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το Κυπριακό το Αιγαίο και την τουρκική επιθετικότητα.

Αυτές οι εξελίξεις προσφέρονται για εξαγωγή συμπερασμάτων για τον επικίνδυνο χαρακτήρα της στρατηγικής της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της Ελλάδας που είναι προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε  καθολική λαϊκή εναντίωση στις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων) που καθιστούν τη χώρα μας ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και εκθέτουν τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους.

Ρόδος 18-10-201