Ο Γ. Τσιρώνης στη Ρόδο-Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

οχι σε ολα τα ναρκωτικα

απάντηση στο Τσιρώνη

Έρχεται στη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνης, συνεχίζοντας ακάθεκτος την προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι «κάθε χρήστης κάνναβης θα πρέπει να μπορεί νόμιμα και καταβάλλοντας το αντίστοιχο παράβολο στο κράτος, να καλλιεργεί κάνναβη στο “μπαλκόνι” του».

Αυτές τις απόψεις εξέφρασε σε Αθηναϊκά ΜΜΕ, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης και ήρθε η ώρα να τον ακούσουμε από κοντά και στη Ρόδο. Σίγουρα θα παροτρύνει τους αγρότες της Ρόδου να καλλιεργούν κάνναβη και αρωματικά φυτά, “συμβάλλοντας” στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, όπως είπαν και στους αγρότες της Λάρισας.

Ο κ. Τσιρώνης, λειτουργώντας ως «λαγός» των κυβερνητικών σχεδιασμών είπε σε ΜΜΕ, πως «η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων (…) δεν είναι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που η κυβέρνηση έχει στο άμεσο μέλλον. Είναι επιτέλους οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα είτε σε ουσίες όπως είναι οι οπιούχες, να μπορούν να τις παίρνουν σε ένα νοσοκομείο με φαρμακευτική συνταγή και να μην έχουμε αυτή την αθλιότητα στους δρόμους. Από την άλλη μεριά, για ουσίες οι οποίες δεν είναι εξαρτησιογόνες, όπως είναι το χασίς – η φούντα, να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν ιδιοπαραγωγή και να μην πέφτουν έρμαια των εμπόρων». Σε άλλες δηλώσεις του μίλησε για νομοσχέδιο για την «ψυχαγωγική κάνναβη», που δεν έχει «ακόμα» έτοιμο η κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως «κάθε χρήστης κάνναβης θα πρέπει να μπορεί νόμιμα και καταβάλλοντας το αντίστοιχο παράβολο στο κράτος, να καλλιεργεί κάνναβη στο “μπαλκόνι” του».

Και οι παραπάνω δηλώσεις επιβεβαιώνουν ότι με τα γνωστά αντιεπιστημονικά και αντιδραστικά ιδεολογήματα, που αναπαράγουν άλλωστε και βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ, οι διάφοροι «λαγοί» έχουν αρχίσει στα γεμάτα την «προετοιμασία εδάφους» για την πλήρη απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης, νομιμοποιώντας στη συνείδηση του λαού τη χρήση ναρκωτικών και τις αιτίες που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση, στρεβλώνοντας, συγχρόνως, το περιεχόμενο κάθε μορφής δικαιώματος.

Τα όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη, πέρα από επικίνδυνα, είναι πέρα έως πέρα ψεύτικα. Τα περί «μη εξαρτησιογόνων ουσιών» καμία σχέση δεν έχουν με την ίδια την πραγματικότητα, που καταγράφει ότι: Εννιά στους δέκα εφήβους και ένας στους τέσσερις ενήλικες αναφέρουν την κάνναβη ως ουσία για την οποία ζήτησαν απεξάρτηση από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ το 2016. Πάνω από το 84% του συνόλου των ανθρώπων που απευθύνθηκαν στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ μυήθηκαν στη χρήση ναρκωτικών μέσω της κάνναβης. Ηδη στην Ελλάδα έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας έναρξης της χρήσης ναρκωτικών, με πρώτη ουσία δοκιμής την κάνναβη, ως συνέπεια της προπαγάνδας ότι πρόκειται για «αθώο και ακίνδυνο» ναρκωτικό. Στην Ολλανδία, το 34% του συνόλου των χρηστών που ζητούν να απεξαρτηθούν από την κάνναβη είναι κάτω των 18 ετών.

Εξάλλου, οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης, που λένε ότι θα μειωθεί η εγκληματικότητα, αποσιωπούν ότι το Αμστερνταμ έχει μετατραπεί σε κέντρο του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών και η χώρα είναι ένας από τους βασικούς παραγωγούς και διανομείς κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης, αμφεταμινών και συνθετικών ναρκωτικών. Ακόμα και η ολλανδική κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την ευρεία χρήση ναρκωτικών σε όλο και μικρότερες ηλικίες παίρνει διάφορα ημίμετρα.

Κυνική πέρα έως πέρα είναι και η ομολογία ότι σκοπός, ανάμεσα στα άλλα, είναι, μέσα από «παράβολα» και άλλα τέτοια μέτρα, το αστικό κράτος να «έχει έσοδα» από την τοξικοεξάρτηση, με τα κέρδη, μόνο από τη διακίνηση προϊόντων κάνναβης, να εκτιμώνται μέχρι και σε 12,9 δισ. ευρώ το χρόνο.

Χαρακτηριστική εξάλλου είναι και η πρόταση να δίνονται οπιοειδή με συνταγή γιατρού, που «δένει» με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών από τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Οργανισμού και τη μετατροπή του σε χορηγό «κρατικής πρέζας», χωρίς γιατρούς και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σ’ όσους απευθύνονται στα προγράμματά του.