Μήπως να κάνουμε και έρανο για τους εκατομμυριούχους;;;

Μια σειρά από δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα, βασικά η πλειοψηφία τους, αναδεικνύει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους … επιχειρηματίες.

Βέβαια σε μερικές, ξέρετε εκεί στα ψιλά γράμματα, γίνεται μια αναφορά και στους εργαζόμενους. By the way που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.  Ύστερα από κουβέντα με φίλους που (περίπου) δουλεύουν στο αεροδρόμιο, είπαμε να δούμε σχετικά άρθρα. Κλάμα και οδυρμός για της καημένες τις εταιρίες Handling.

Θυμάστε εκείνο το ωραίο του μπαμπά Μητσοτάκη την πρώτη χρονιά της κρίσης: «Οι τράπεζες μας, περνάνε δύσκολες ώρες…»; Κάτι αντίστοιχο.  Σε ένα όμως άρθρο, εκεί, κάτω-κάτω, στην τελευταία ενότητα, το μάτι κόλλησε. Λέει για τα έσοδα των τριών μεγάλων εταιριών επίγειας εξυπηρέτησης της χώρα μας. Goldair Handling – Swissport -Skyserv, με τις δύο τελευταίες να ανήκουν στον ίδιο όμιλο. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες να παραθέσουμε στοιχεία από τους ισολογισμούς (όποιος θέλει μπορεί να βρει τα ΓΕΜΗ τους και να δει τους ισολογισμούς που έχουν καταθέσει).  Παίρνοντας τα στοιχεία από το άρθρο έχουμε ότι:

  1. Για το 2016 η Goldair είχε έσοδα από το Handling της τάξεως των 59 εκατ. σε σχέση με 54,6 το 2015!
  2. Ο όμιλος στον οποίο ανήκουν οι Swissport-Skyserv είχε έσοδα το 2017 από τις εταιρίες αυτές 108 εκατ. (Swissport Aviareps 38,1εκατ / Swissport Eπίγεια Εξυπηρέτηση 3,1 εκατ / SkyServ 66,8 εκατ) 

Θα πει κάποιος, «μα αυτά είναι τα έσοδα. Πρέπει να υπολογίσεις έξοδα…». Για αυτό θα κάνουμε μία εξαίρεση και θα αναφερθούμε στα καθαρά κέρδη της Skyserv για το έτος 2017. Στην ανακοίνωση από τον έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων για το 2018

 αναφέρονται και τα αποτελέσματα του 2017 ως συγκριτικό. Βλέπουμε ότι τα καθαρά κέρδη της εν λόγω εταιρίες ανέρχονται στα €21.389.026 για το 2017, ενώ για το 2018 είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Σε δύο χρονιές έβαλε στην άκρη, καθαρά, 60 εκατομμύρια, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ. Αντίστοιχες επιδόσεις είχαν και οι υπόλοιπες εταιρίες. Προκύπτουν τα εξής (αφελή) ερωτήματα:

  1. Η αύξηση των κερδών το 2018 αποτυπώθηκε σε αύξηση των μισθών των εργαζομένων;
  2. Αν κάθε χρόνο βάζουν στην άκρη τέτοια ποσά, γιατί η κυβέρνηση τους δίνει τη δυνατότητα, να πετάξουν στην ουσία στο δρόμο τόσες εκατοντάδες υπαλλήλους τους και να ισοπεδώσουν τα εργασιακά δικαιώματα όσον κρατάνε; 
  3. Οι εργαζόμενοι των €400-€500 ευρώ πρέπει πάλι να σφίξουν το ζωνάρι, για να μην χάσουν λίγο «λίπος» οι εκατομμυριούχοι;

ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ!
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ για τις μέρες που έρχονται!

Πηγή: https://nearodosblog.blogspot.com/2020/03/blog-post_67.html