Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Στιγμιότυπο από το βίντεο τραβηγμένο από το σκάφος του Λιμενικού δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση

Ολοένα και πιο επικίνδυνη γίνεται η κατάσταση στο Αιγαίο, με τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σε βίντεο που ανάρτησε το Λιμενικό Σώμα/ Ελληνική Ακτοφυλακή, εμφανίζεται τουρκική ακταιωρός, να χτυπά σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολισμός έγινε στις 5.45 σήμερα το πρωί ανοικτά της Κω, ενώ σύμφωνα με τα όσα ακούγονται να λένε οι άνδρες του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Από το βίντεο προκύπτει ότι το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού έχει υποστεί ζημιές στα ρέλια στην πρύμνη του σκάφους, ενώ μετά τη σύγκρουση, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, σπεύδει να απομακρυνθεί

Όπως προκύπτει, η τουρκική ακταιωρός πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς, παρόμοιους με αυτούς που γίνονται καθημερινά στο Αιγαίο, ενώ όπως σημειώνεται, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τύπος σκάφους του Λιμενικού έχει μεταλλικά ύφαλα, απέτρεψε τα χειρότερα.

Σαν «συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής» ερμηνεύει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόσο τις δηλώσεις Ερντογάν περί ναζί όσο και τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού, ωστόσο δείχνει να επιμένει στην αντίληψη πως η Άγκυρα είναι απομονωμένη, κάτι που η πραγματικότητα δεν επιβεβαιώνει.  

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας.

Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Αναδημοσίευση από το 902.gr