Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς

ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς δίνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να δυσφημίσει τους αγώνες που αναπτύσσονται από το εργατικό – λαϊκό κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών.

 Στην ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει:

«Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς προκάλεσε για άλλη μια φορά το λαό, λέγοντας ότι όσοι τους μπλοκάρουν υπηρετούν τους κακοπληρωτές που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έχουν αφήσει εδώ απλήρωτους τους εργαζομένους τους.

Μιλάει:

Αυτός που αρνείται να φέρει νόμο στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 Αυτός που αρνείται να ψηφίσει νόμο για να τιμωρούνται αυστηρά όσοι εργοδότες αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες.

 Αυτός που έχει στηρίξει με χέρια και πόδια τη μεγαλοεργοδοσία, που ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τολμάει να λέει ότι ο αγώνας κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών εξυπηρετεί συμφέροντα. Σ’ αυτό το άθλιο σημείο έφτασε, να αντιγράφει τα επιχειρήματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των ξένων funds, που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι σαν τα κοράκια τη λαϊκή κατοικία.

Οσο και να προσπαθούν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους, η ίδια η πολιτική τους, τους ξεσκεπάζει.

Καλούμε το λαό να δυναμώσει την πάλη του για την προστασία της εργατικής – λαϊκής κατοικίας. Να συσπειρωθεί γύρω από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές και να γίνουν κάστρα αγώνα και περιφρούρησης του δικαιώματος στη στέγη κάθε ανθρώπου. Να μαζικοποιηθεί αυτός ο αγώνας. Το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” να γίνει πράξη!».