Ποτέ μέχρι σήμερα μια χώρα δεν παρέδωσε σε άλλη το σύνολο των στρατιωτικών και πολιτικών υποδομών της (VIDEO)

Ποτέ μέχρι σήμερα, καμία χώρα δεν παρέδωσε σε ξένη χώρα όλη την στρατιωτική και πολιτική υποδομή της, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε ότι η ιστορία των βάσεων στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με το αίμα των λαών, είναι βάσεις θανάτου και όχι «προοδευτικές» που προσπάθησε να τις χαρακτηρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε παραμύθι τα περί αμυντικής συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο των βάσεων, παλιών και νέων, είναι ενταγμένες στον γενικότερο σχεδιασμό των ΗΠΑ ενάντια σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά κυρίως για την περικύκλωση της Ρωσίας, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Τόνισε τις μεγάλες ευθύνες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την υποκρισία του, καθώς λειτούργησε ως πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ενώ το «προσωρινό πάγωμα» της συμφωνίας που προτείνει, δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό στην υλοποίησή της.

«Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα» από αυτήν τη συμφωνία, επισήμανε, τονίζοντας την ανάγκη να ξεσηκωθεί, απαιτώντας την ακύρωσή της, το κλείσιμο όλων των βάσεων, την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές αποστολές, να αποδεσμευτεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Aναδημοσίευση από το 902.gr