Περιοδεία και συζήτηση με εργαζόμενους στη ΔΟΥ Ρόδου

ΔΑΣ ΠΟΕ ΔΟΥ

ΔΑΣ ΠΟΕ ΔΟΥ

Περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους στη ΔΟΥ Ρόδου, πραγματοποίησε σήμερα ο Αντώνης Πατίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ) και εκλεγμένος με την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) Εφοριακών.

Ενόψει των αρχαιρεσιών που πραγματοποιούνται τη Δευτέρα στις 9 Οκτώβρη, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 27ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, ο Αντώνης Πατίδης κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν τώρα το αποφασιστικό βήμα. Να συμβάλουν στηρίζοντας την ΔΑΣ, ώστε ν’ αλλάξει η κατάσταση στην Ομοσπονδία, να έχουν ένα μαχητικό, αγωνιστικό σωματείο αποκούμπι και “σπίτι” όλων των εργαζομένων.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που έρχονται με τη τρίτη αξιολόγηση, τους αγώνες που έδωσε η ΔΑΣ όλο αυτό το διάστημα σε αντίθεση με τις ηγεσίες των άλλων παρατάξεων που συμβιβάστηκαν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και μοναδική τους έννοια ήταν και είναι να μην αναπτυχθούν αγώνες, να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική χωρίς “ν’ ανοίξει ρουθούνι”.

Όπως τονίζει και στην διακήρυξή της η ΔΑΣ Εφοριακών:

Ετοιμάζονται από 1-1-2018 να πετάξουν συναδέλφους μας έξω από τις υπηρεσίες μέσω της “εφάπαξ αξιολόγησης” της ΑΑΔΕ.

Προωθούν την αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο και στην ΑΑΔΕ για να δημιουργήσουν φοβισμένους υπαλλήλους, πειθήνια όργανα στην άσκηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Στην ΑΑΔΕ σχεδιάζουν ατομικά μισθολόγια, θέλουν να μας βάλουν να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο, να μη μιλάμε με το διπλανό μας!

Απογειώνουν τη φοροληστεία με μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑκλπ. Παίρνουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος απλών ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν, αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα φορολογικά βάρη.

Συνειδητά επιλέγουν να πληρώνουν τους νέους συναδέλφους μας με ψίχουλα για να χτυπήσουν στη συνέχεια και τους μισθούς των υπολοίπων, αλλά και για να εκβιάσουν τους νεότερους να δεχτούν την “αξιολόγηση” ως “διέξοδο”.

Επιβάλλουν συνθήκες τεράστιας εντατικοποίησης στις υπηρεσίες μας, αυξάνουν τον αυταρχισμό, τις απειλές, την τρομοκρατία. Αφήνουν συνάδελφους ακάλυπτους με αστικές και ποινικές ευθύνες, να αντιμετωπίζουν χειροδικίες και επιθέσεις.

Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, αεροδρόμια,λιμάνια,γη και θάλασσα! Βάζουν χέρι στην πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών μέσω της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

Πετσοκόβουν συντάξεις και προνοιακά επιδόματα,

σχεδιάζουν ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο με απαγόρευση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία.”

Σε άλλο σημείο της διακήρυξης αναφέρεται:

“….Η τραγική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά ως εφοριακοί υπάλληλοι είναι μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής. Η “δίκαιη ανάπτυξη” και η “επιστροφή στη κανονικότητα” για την οποία σφάζονται όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΔΗ.ΣΥ.,ΑΝΕΛ,”ΠΟΤΑΜΙ”) σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, επιδείνωση στις ζωές μας.”

Στη συνέχεια αναλύονται οι λόγοι που πρέπει οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ να εμπιστευθούν την ΔΑΣ.

…….

“Έχει μόνιμο,αταλάντευτο μέτωπο ενάντια στην ένταση της φοροληστείας, η οποία όχι μόνο ματώνει τις τσέπες μας, αλλά ουσιαστικά ευθύνεται για τις ανατροπές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στις υπηρεσίες μας. Οι υπόλοιπες δυνάμεις , συντάσσονται πίσω από τον δήθεν “εθνικό στόχο” περί “πάταξης της φοροδιαφυγής”, που αποτελεί βασική επιδίωξη της πλουτοκρατίας, (που φοροαποφεύγει νόμιμα) και βρίσκεται πίσω  από τις αναδιαρθρώσεις στην ΑΑΔΕ, την επίθεση στα δικαιώματά μας.

παλεύει για έναν εφοριακό δίπλα στο λαό και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αντιπαλεύει τον άκρατο συντεχνιασμό που καλλιεργούν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις. Διαχρονικά αντιπαρατέθηκε και συνεχίζει να αντιπαρατίθεται στα συντεχνιακά αιτήματα για “ειδικά μισθολόγια οικονομικών υπαλλήλων που τώρα στρώνουν το έδαφος στη ζούγκλα των ατομικών μισθολογίων που ετοιμάζουν κυβέρνηση-Πιτσιλής.”

Η ΔΑΣ πρωτοστάτησε , όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες.

“Τώρα έχεις μεγαλύτερη πείρα!Γνωρίζεις ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι αποσπασματικά, δεν προέρχονται απλά από μια “κακή κυβέρνηση”, μία “νεο-φιλελεύθερη πολιτική” ή μια “κακή συνταγή” (βλ.Μνημόνια). Βρίσκονται στον πυρήνα της επίθεσης πλουτοκρατίας και ΕΕ εναντίον των εργαζομένων.Δεν αρκεί απλά η εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση για να ζήσουμε καλύτερα, έστω για να σταματήσει η επίθεση εναντίον μας. Χρειάζονται τέτοια σωματεία, τέτοια συνδικάτα, που να βάζουν εμπόδια, να καθυστερούν αυτή την ολομέτωπη επίθεση κυβερνήσεων-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και ταυτόχρονα να δημιουργούν όρους και προϋποθέσεις ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.”